Pressemeddelelse

Findes der et bedre sted at udvikle utopier for EU end Brokøb? Det tror vi ikke. Derfor arrangerer det fiktive, drømmeopfyldende ’Institut for Evige Utopier’ et symposium i den vestsjællandske landsby Brokøb. Det skriver NOAH i en pressemeddelelse.

Symposiet inddrager social kunst og arrangerer foredrag, besøg, folkekøkken og kunstinstallationer i Brokøb.

’Symposium om utopier i Brokøb’ er en lystbetonet og stedspecifik søgen efter utopier sammen med beboerne i Brokøb, Institut for Evige Utopier [1], Jyderups Højskole og den dansk-svenske kunstner Annika Nilsson. Inspireret af landskabet, befolkningen, naturen og materialerne tager vi et bredt favntag om visioner og drømme om EU. Symposiet inddrager social kunst og arrangerer foredrag, besøg, folkekøkken og kunstinstallationer i Brokøb. Vi har de bedste muligheder for at gennemføre utopierne, fordi medarbejderne i Institut for Evige Utopier har direkte forbindelse til lokale, nationale og globale beslutningstagere.

Ukendte og særlige kvaliteter i den lokale jord og de lokale mennesker åbenbares i løbet af weekenden. Vi undersøger koblingen mellem mennesker, og hvordan de indbyrdes er præget af lokal viden og fysiske omgivelser. Det, der kan samle os alle, er den fælles store glæde ved naturen – uanset om vi er til konventionelle metoder eller økologi.

Symposiet er et skønt møde mellem mennesker, hvor faglig viden, musik, miljøretfærdighed, digte, personlige historier, landskabelige kunstinstallationer, performance, aktivisme og god mad kommer i spil.

Kunstneren Annika Nilsson

Hvad kan man opleve?

Kunstner Annika Nilsson viser kunstinstallationerne ”Kultursøjler med landbrugsjord i glas”, ”Jorddialoger ved et bord” og ”Hypnopenduler – under et træ på en bakke”.

Elever fra Jyderup Højskole tilbringer dagene op til symposiet i Brokøb, hvor de møder indbyggerne og udveksler personlige perspektiver på mennesket i naturen for at skabe et fælles værk. Lyde, musik, billedkunst, installationer, tekster, oplæsninger mm. kan opleves i landskabet, haverne, buskene, under træerne og hvor der ellers er godt.

Ved eltransformatoren, som står midt i byen som et vartegn, sætter NOAH fokus på fremtidens energikilder. Ved busskuret er der fokus på tranport og ventetid.

I frysehuset – et gammelt andelshus – har Institut for Evige Utopier kontor. Det er her, man kan stille krav til magthaverne nede i EU. Palle Bendsen fra NOAH deler tanker og tekster om utopier fra en lænestol.

Symposiet 15-16 maj i Brokøb

Vi laver en coronavenlig rute i og omkring Brokøb, hvor besøgende kan opleve de forskellige programpunkter. Installationerne kan opleves lørdag den 15. maj kl 13-20 og søndag den 16. maj kl 10-14.

Skriv en kommentar