Landbrugets lange arm slår til

Landbrugets diskrete indflydelse rækker i dag også ind i de konservatives rækker i Varde Kommune.

Formanden for den konservative vælgerforening i Varde Kommune, Jørn S. Pedersen, melder ud i følge JyskeVestkysten 17. februar 2917, at bestyrelsen ikke ønsker gruppeformand Niels Christiansen på opstillingslisten ved næste valg. Formanden begrunder beslutningen med hensynet til landbruget.

Klitplantør Niels Christiansen har videreført den grønne konservative profil fra Connie Hedegaards tid som miljøminister i 2007.

Efter næste valg vil Niels Christiansen, der de seneste otte år har været gruppeformand, ikke repræsentere De Konservative i Varde byråd. Formanden for vælgerforeningen, Jørn S. Pedersen, fortæller, at et flertal i bestyrelsen ikke ønsker Niels Christiansen på opstillingslisten ved næste valg,fordi han har udtalt sig om landbrugets strukturudvikling og svineindustriens MRSA-problemer. Det tager Niels Christiansen konsekvensen af.

For skrap ved landbruget
Jørn S. Pedersen fortæller, at det er længere tids politiske uoverensstemmelser, der har ført til, at seks-syv ud af vælgerforeningens bestyrelse på otte mand ikke ønsker Niels Christiansen som gruppeformand.

Og han er meget direkte i sin kritik ifølge avisen.

– Vi mener ikke, han er speciel konservativ.

Hvad er det, der gør, at I mener, han ikke er konservativ?

– Jamen, han har ingen erhvervsforståelse. Og så har han ingen respekt for landbruget.

Har du noget specifikt, hvor du tænker: “Det er virkelig ikke konservativt”?

– Han har altid været imod landbrugets udvikling og på det sidste fokuseret meget på, at problemerne med MRSA udelukkende er landbrugets skyld.

Kan man ikke mene det som konservativ?

– Jo, det kan man godt, men jeg mener bare ikke, at vi skal mene det herude. Jeg mener mere, han er en repræsentant for Danmarks Naturfredningsforening end for de Konservative.

Afviser kritikken
Niels Christiansen fastholder dog overfor avisen, at han er konservativ.

– Det må stå for Jørn Pedersens regning. Jeg har befundet mig godt i partiet, og jeg synes også, det har en linje, som passer til mig, siger han.

Du mener stadig, du er konservativ?

– Ja, det er jeg da. Det er ikke sådan, at fordi en vælgerforeningsformand siger, at man ikke er det, at man så ikke er det.

Om at han skulle være mere “Danmarks Naturfredningsforening” end “konservativ”, siger Niels Christiansen:

– Sidder du også og smiler? Jamen, hvad skal man sige til sådan en påstand. Jeg synes, jeg har en tilgang til landbrug og miljø, som partiet også har på landsplan.

 

Den konservative landbrugsvenlige bestyrelse i Varde så således ud pr. 14. maj 2016:Jørn S Pedersen , Årre, er formand. Alex Ingersvang , Oksbøl, er næstformand og sekretær. Hans Peder Dam , Nørre Nebel, er kasserer.

De menige bestyrelsesmedlemmer er Ulla Sundvang , Agerbæk, Per Pedersen , Glejbjerg, Eigil Lauritsen, Henne, Flemming Sørensen , Varde, Michael Nordentoft , Henne, Henry Hansen , Ansager.

Som suppleanter er følgende valgt: Lene Just Pedersen , Årre, og Bodil Tang Kristensen , Varde.

Comments

comments

Kjeld Hansen, forfatter, journalist, foredragsholder, debattør, landmand

Kjeld Hansen

Debattør, foredragsholder
Forfatter, journalist
Mail til Kjeld Hansen

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.