MRSA_CarstenJensen
Dyrlægeformand Carsten Jensen har ladet sig misbruge af Maskinbladet.dk. Efter en henvendelse fra Gylle.dk har Jensen dog fået travlt med at rette den fejlciterede udtalelse.

I en opsigtsvækkende artikel 27. juni 2014 i Maskinbladet.dk påstås det, at at den resistente bakterie MRSACC398 stammer fra hospitalsvæsenet, hvorfra den er blevet overført til landbruget.

Artiklen, der frikender den danske svineindustri for at have frembragt den antibiotika-resistente stafylokok-bakterie ved at bruge for meget antibiotika, er baseret på et interview med formanden for Den Danske Dyrlægeforening, Carsten Jensen.

Ifølge Maskinbladet skulle Carsten Jensen mene om bakterien, at “den er ikke skabt, fordi landbruget har brugt for meget medicin”.Denne opsigtsvækkende påstand er lodret forkert.

Efter at være blevet gjort opmærksom på den grove misinformation har dyrlægeforeningens formand, Carsten Jensen, undsagt Maskinbladets artikel.

I en mail 29. juni til gylle.dk,  skriver Carsten Jensen blandt andet:

“Det må være en misforståelse mellem journalisten og undertegnede på en dårlig telefonforbindelse. Overskriften er ikke dækkende for min opfattelse af årsagen, og jeg har ikke haft artiklen til gennemsyn.”
Carsten Jensen vil mandag kræve en dementi af Maskinbladets redaktør.
Den groft misinformerende tekst har ligget på Maskinbladets hjemmeside siden 23. juni, uden at Carsten Jensen har følt trang til at gøre indsigelse. Den kom først efter, at artiklen blev udgivet på tryk 27. juni.
Artiklen er opdigtet af en af bladets journalister, Jacob Hove.
Visited 1 times, 1 visit(s) today