Dyrlægeformand kræver dementi af Maskinbladet for misinformation om MRSA

MRSA_CarstenJensen

Dyrlæge Carsten Jensen kræver nu en dementi af Maskinbladet.dk.

Formanden for Den Danske Dyrlægeforening Carsten Jensen har sendt nedenstående krav om en klar dementi af denne artikel i bladet:

“Berettigelse vedrørende MRSA CC398. Artikel i Maskinbladet 27. juni 2014.

I en artikel i Maskinbladet 27. juni er jeg citeret for at MRSA (CC398) opstod på hospitalerne. Det er ikke en overskrift jeg kan genkende, og der er ikke belæg for det. Jeg beklager, hvis overskriften fører til forvirring om Dyrlægeforeningens linje vedrørende MRSA.

Forskning har vist at den specielle bakterietype er opstået hos mennesker, og oprindeligt har været følsom for methicillin. Efter overgangen til dyr er bakterien på et tidspunkt blevet resistent overfor blandt andet methicillin og dermed blevet til en MRSA (methicillin resistent staph aureus). Jeg ønsker al den hjælp fra forskere der kan gøre os klogere på udbredelse og bekæmpelsesmetoder overfor MRSA. Det er en fælles opgave for læger og dyrlæger at bekæmpe MRSA. Og det gør vi bedst med samarbejde mellem alle parter, læger, dyrlæger, landbrug og myndighederne.”

Kravet blev fremsendt allerede tirsdag formiddag, men kl.1900 samme dag havde bladet endnu ikke bragt dementiet.

Comments

comments

En kommentar til Dyrlægeformand kræver dementi af Maskinbladet for misinformation om MRSA

Kjeld Hansen, forfatter, journalist, foredragsholder, debattør, landmand

Kjeld Hansen

Debattør, foredragsholder
Forfatter, journalist
Mail til Kjeld Hansen

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.