Xi Jinping, generalsekretær for Kinas Kommunistiske Partis Centralkomité, inspicerer flodmundingen af ​​Den Gule Flod i byen Dongying, Shandong-provinsen i det østlige Kina, 20. oktober 2021. Foto/Xinhua
Presseartikel fra Ministry of Water Resources baseret på China Daily 22-10-2021 

 

Sammenkrøbet i de kølige vådområder venter Yang Bin tålmodigt på sit bytte. Hans hensigter er dog fredelige: Alle de optagelser, han har samlet i de sidste 20 år, har involveret et kamera.

Orientalsk stork. Foto: KounotoriWikipedia

Yang ønsker at byde velkommen til de elegante årlige gæster, han tidligere har fotograferet – trækkende vandfugle, såsom orientalske storke, der kommer i store grupper for at danse i Yellow River Delta National Nature Reserve i Dongying, Shandong-provinsen. Reservatet er en fryd for øjet såvel som spisekammer for fuglene.

For et par dage siden observerede 48-årige Yang, der er født i Dongying, nogle af storkene sammen med japanske traner og nogle andre fugle. De var de første, der ankom.

“Det er ligesom en årlig hilsen. Jeg venter på dem og optager deres liv her,” sagde han og tilføjede, at fuglene kommer, fordi levemiljøet i reservatet er bedre end andre steder.

“Fra midten af ​​november til marts næste år vil reservatet være hjemsted for utallige fugle. Det er meget almindeligt at se tusindvis af dem på ét billede,” sagde Yang.

Naturreservatet, der ligger hvor Den Gule Flod løber ud i Bohaihavet, blev etableret i 1992. Det dækker omkring 153.000 hektar, hvor vådområdet udgør 70 procent af det samlede areal, ifølge reservatets forvaltningskomité.

Deltaet er et vigtigt stoppested for millioner af trækfugle på deres globale rejse. Sidste år, tiltrukket af det økologiske kvalitetsmiljø, rastede mere end 6 millioner trækfugle i reservatet – tre fugle for hver af de to millioner menneskelige indbyggere i byen.

Præsident Xi Jinping, som også er generalsekretær for Kinas Kommunistiske Partis Centralkomité, inspicerede i oktober 2021 udmundingen af ​​Den Gule Flod i Dongying, herunder naturreservatet, hvilket understreger Kinas nye kurs for naturbevaring.

Den sjældne japanske trane benytter deltaet på sin trækrute. Foto: Hokkaido Japan/Wikipedia

Præsidenten tjekkede flodens vandveje og det økologiske miljø i vådområderne i floddeltaet og hørte om den økologiske beskyttelse og højkvalitetsudvikling af Den Gule Flods bassin.

En oversigt over bassinets beskyttelse og udvikling frem til 2030, som blev frigivet i begyndelsen af ​​oktober af centralregeringen, opfordrer til beskyttelse og genopretning af vådområder ved de nedre dele af Den Gule Flods delta.

Se video om naturreservatet i Den Gule Flods delta

I de seneste år har lokale regeringer sat beskyttelse af reservatet øverst på deres prioriteringslister og udgivet detaljerede handlingsplaner.

Saunder’s Måge yngler også i deltaet. Foto: Wikipedia

“Vi tager vandområder, skove, landbrugsjord, søer, græsarealer, vådområder, kystlinjer og strande i betragtning ved opbygningen af ​​et vådområde-tema-økosystem,” sagde Chen Bichang, borgmester i Dongying, den 9. oktober på en pressekonference, hvor han forklarede indsatsen.

Siden 2017 er mere end 18.800 hektar vådområder blevet genoprettet. Den sunde miljø har beriget biodiversiteten, sagde Chen. “Før forbedringerne var nogle af dammene adskilt, og vandet kunne ikke flyde. Vi kaldte dem dødt vand.”

Yang, fotografen, sagde: “Enorme ændringer er sket i de seneste år, hvor alle vandsystemerne, inklusive dammene, er blevet forbundet med hinanden, så vandet flyder naturligt, hvilket giver sikker føde og et levende miljø for fugle.”

Vådområdet er nu hjemsted for 1.630 dyrearter og 685 plantearter. Fuglearternes antal er steget fra 187 til 371, ifølge reservatets forvaltningskomité.

Xu Mingde, komiteens direktør, sagde, at 306 orientalske storke, der er en truet art, blev født alene i 2019, et stort spring fra 2005, hvor kun syv blev født der.

Vådområdet er blevet den største yngleplads i verden for orientalske storke og den næststørste for Saunders måger, sagde Xu.

Da fotograf Yang bemærkede fem æg i en rede af orientalske storke i maj, kunne han ikke beherske sin glæde.

“De fleste unger kan overleve,” sagde han. “Så flere har besluttet at blive i reservatet.”

Beskyttelse af miljøet og fugle er blevet sund fornuft for indbyggerne i Dongying, sagde Yang og tilføjede, at hvis en fotograf støder på en såret fugl, vil han sende den til byens skovkontor til behandling.

“Fra børn til voksne har alle en stærk følelse af at beskytte fuglene,” sagde han.

Kilde: China Daily

Få floder i verden transporterer så meget sediment som Huang He (Den Gule Flod) i Kina. Selve navnet kommer af vandets mudrede farve – en konsekvens af flodens øvre og midterste strækninger, der flyder gennem en region i det nordvestlige Kina med usædvanlig fin og pulveragtig jord kaldet löss. Alle disse sedimenter gør floden til en superbygmester, når det gælder nyt land i dens delta, det område, hvor floden aflejrer sit sediment i det lavvandede Bohai Hav. I en serie af Landsat-billeder kan du se, hvor meget deltaets østligste del ændrede form mellem 1989 og 2020, hvor floden leverede nyt sediment til dele af deltaet, mens erosion gnavede væk på de ældre kystlinjer. Se serien af Landsat satellit-billeder her.

Visited 29 times, 7 visit(s) today

One Comment

  1. Dejlig læsning, fantastisk at arterne er steget med 50% på så få år!

Skriv en kommentar