Ny mareridt-bakterie truer

MRSA

MRSA-infektion, der skyldes resistente stafylokokker, der ikke kan bekæmpes med ordinær antibiotika – og slet ikke ved at vaske hænder…

Mens sundhedsminister Astrid Krag (SF) bruger sin tid på at nedtone sundhedsrisici ved de nye multiresistente bakterier – og fødevareminister Mette Gjerskov (S) koncentrerer sin indsats om at hemmeligholde adresserne på de hundreder af smittefarlige virksomheder i Danmark – så melder Center for Disease Control and Prevention (CDC) i USA om nye bakterielle trusler. Det skriver Ekstrabladet.

Centret slår alarm over udbredelsen af den resistente bakterie carbapenem-resistent Enterobacteriaceae – eller mere mundret CRE.  Ifølge CDC slår bakterien halvdelen af de personer ihjel, som bliver inficeret med CRE. Og i alene i første halvdel af 2012 har mere end 200 klinikker behandler personer, der har været inficeret.

Sundhedsstyrelsen i Danmark har gentagne gange understreget, at udfordringen med multiresistente bakterier er et problem, der skal håndteres med største alvor, men man hylder en strategi med god håndhygiejne, som vigtigste våben. Trods påbud fra Ombudsmanden fastholder både sundhedsminister og fødevareminister, at det fortsat skal være hemmeligt, hvor man kan blive smittet med de livsfarlige bakterier.

Læs artiklen her: www.ekstrabladet.dk/kup/sundhed/article1933115.ece

 

Comments

comments

Kjeld Hansen, forfatter, journalist, foredragsholder, debattør, landmand

Kjeld Hansen

Debattør, foredragsholder
Forfatter, journalist
Mail til Kjeld Hansen

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.