Billigt flæsk i enorme mængder er der ingen planer om at gøre noget ved i det nye regeringsgrundlag, mener Greenpeace.

Det mener Greenpeace: “Regeringsgrundlaget er blottet for erkendelse af, at en grundlæggende omstilling af landbruget til en markant mindre animalsk produktion er uomgængelig, hvis vi skal leve op til de nødvendige mål for klima og biodiversitet. At det konventionelle landbrugs interesser rækker dybt ind i regeringslokalerne, ser vi desværre endnu et tydeligt bevis på i dag”

Mads Flarup Christensen, generalsekretær i Greenpeace  siger i en pressemeddelelse 14. december 2022:

“En regering skal selvfølgelig måles på dens handlinger og ikke dens ord, men med det vi kan læse i regeringsgrundlaget, så kommer Danmark som land ikke til at opfylde Parisaftalens 1,5-gradersmål. Det er enormt skuffende og dybt bekymrende. Den nye regering og Folketinget skal meget hurtigt finde yderligere reduktioner.”

“Det, klimakrisen skriger allermest på fra Danmark, er en akutpakke, der leverer drastiske reduktioner her og nu. De kommende år er de afgørende for klimaet. Her leverer regeringsgrundlaget desværre alt for lidt og indeholder for eksempel hverken et mål om massive reduktioner i landbruget inden 2025 eller et stop for salg af fossilbiler indenfor få år”. 

Danmark er det mest svinetunge land i verden med en årsproduktion på 42 mio. svin, og en stående bestand på mere end to svin for hver dansker. Ifølge regeringsgrundlaget skal det fortsat være sådan, men det betyder, at klimamålet aldrig vil blive nået.

“Regeringsgrundlaget er blottet for erkendelse af, at en grundlæggende omstilling af landbruget til en markant mindre animalsk produktion er uomgængelig, hvis vi skal leve op til de nødvendige mål for klima og biodiversitet. I stedet får vi en visionsløs omgang gentagelser af, hvad der allerede står i landbrugsaftalen fra sidste år. At det konventionelle landbrugs interesser rækker dybt ind i regeringslokalerne, ser vi desværre endnu et tydeligt bevis på i dag.”

“Det er en klokkeklar skuffelse, at de afgørende klimamål ikke hæves i regeringsgrundlaget. Uden et mål om minimum 54% reduktion i 2025, minimum 80% reduktion i 2030 og nettonul i 2040, kommer Danmark ikke til at yde sit fair bidrag til Parisaftalens mål om at begrænse de globale temperaturstigninger til 1,5 grader.”

“Vi er opløftede over erkendelsen af, hvor store udfordringer det giver for Danmark, at udbygning af fjernvarme og vedvarende energi er gået for langsomt. Med etableringen af en national energikrisestab erkender den nye regering, at det udgør en krise for vores land og derfor skal håndteres som sådan”.  

Bannerfoto: Der skal fortsat sprøjtes løs i det danske landskab ifølge den nye regering. Privatfoto

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Kommentarer

 1. Jan Stampe Nielsen

  Det politiske etablissement i Danmark er så ideforladt, sørgeligt og nærmest kvalmene. Alle bliver snydt undtaget de i forvejen rige, politikerne selv og embedsværket.
  Hvor er anstændigheden henne – om der ellers er en sådan.
  Stem blankt, jo flere jo bedre indtil nogen fatter meningen med dette.

 2. Torben Aagesen

  Desværre får de det jo bare vendt til at en blank stemmeseddel er en stemme til dem selv. Sæt dem til at rydde sne – al den varme luft de lukke ud, får den da til at smelte
  .

 3. Den eneste grund til, at Venstre er gået med i den kommende flertalregering er såmænd, at partiets bagland har givet Jakob Ellemann-Jensen ordre til, at han og Venstres folketingsgruppe skal sørge for, at den kommende regering ikke piller ved industrilandbrugets privilegier, så der ikke sker indskrænkninger af landbrugets ret til, at forurene naturen, vandmiljøet og grundvandet med kemiske gødningstoffer og sprøjtegifte, og at det ikke bliver pålagt den planlagte CO2-afgift.

Skriv en kommentar