Retssagen mod havbrugsejer Andersen Pedersen, Hjarnø Havbrug i Horsens Fjord, er blevet udsat til den 22. marts på grund af et juridisk slagsmål mellem anklageren og forsvarerne i sagen. Havbrugsejeren kræves dømt til konfiskation af 191 mill. kr. for ulovlig indtjening. Ifølge anklageren har han indgivet næsten 30 falske indberetninger om produktion af et langt mindre antal fisk, end han reelt har gjort.

Forsvarerne har ikke fået 77 ringbind og et USB-stik

Det juridiske slagsmål er ifølge websitet ”Kaninen Katrine fra Endelave” opstået, fordi forsvarerne, Thomas Andreas Mikkelsen og Søren Koll Espersen kun har fået udleveret 11 af de i alt 77 ringbind som politiet har beslaglagt under en ransagning på Hjarnø Havbrug. Forsvarerne har heller ikke fået udleveret et USB-stik med 1100 regnskabsark.

– Det er en fejl. Det beklager jeg, sagde anklageren, Pernille Moesborg i retten i Horsens. Hun fik heller ikke selv USB-stikket, da hun overtog sagen fra en tidligere anklager i sagen.

Hjarnø Havbrug losser muslinger. Foto: Holger Øster Mortensen

Forsvarerne skal igennem 1100 bilag

Nu vil forsvarerne måske kræve samtlige 77 beslaglagte ringbind udleveret. Det vil i givet fald betyde en kopiering af dokumenterne i de mange ringbind i tre eksemplarer. Dommer Kresten Trolle udsatte derfor næste retsmøde til som nævnt den 22. marts. Dermed får forsvarerne tid til at tygge sig igennem  de 1100 regnskabsbilag og desuden beslutte, om de vil kræve samtlige 77 ringbind udleveret.

Havbrugskonsulent opgav forkerte tal til kommunen

Under retsmødet var der dog også ros til Hjarnø Havbrug. Det kom fra havbrugets mangeårige konsulent og rådgiver fra konsulentfirmaet Orbicon/WSP, Per Dolmer. Han gjorde, hvad han kunne for at kaste et miljørigtigt skær over Hjarnø Havbrug. Også selv om et af de 31 anklagepunkter mod Anders Pedersen går ud på, at han har fået rådgivningsfirmaet til at bilde Hedensted Kommune ind, at der kun var udsat 29.000 sølvlaks, selv om politiet mener, at der reelt var tale om 373.000. Over 15 gange så mange, skriver ”Kaninen Katrine fra Endelave”.

Skriv en kommentar