Så mange COVID-19 smittede er påvist på slagterier i USA – hvor mange i Danmark?

Kød- og fjerkræforarbejdningsindustrien er et vigtigt element i Amerikas fødevareinfrastruktur, og præsident Trump underskrev for nylig en præsidentiel ordre om at holde dem i drift gennem COVID-19-krisen. På trods af risikoen for de 500.000 beskæftigede i branchen giver det landbrugsministeren beføjelser til at påberåbe sig forsvarsproduktions-loven for at holde slagterier og fødevarevirksomheder i gang.

Det skriver Niall McCarthy, 4. maj 2020, for statista.com

Branchen er især sårbar over for infektiøse luftvejssygdomme som COVID-19, da hovedparten af ​​arbejdet udføres i små rum med mange mennesker, og der er kommet nye rapporter om alvorlige udbrud i kødforarbejdningsanlæg i de sidste par uger. En ny CDC-rapport fortæller, at COVID-19 blev påvist på 115 kødforarbejdningsanlæg i 19 amerikanske stater mellem 20. og 27. april 2020.

130.000 mennesker arbejder i de berørte virksomheder, og 4.913 af dem (3 procent) testede positivt for coronavirus i ovennævnte periode. Desværre er 20 af dem døde. Pennsylvania har det højeste antal virksomheder med bekræftede covid19-smittede (22),  med Georgia på andenpladsen (14) og Nebraska (12) som nummer tre.

Selvom kun to fødevarevirksomheder har rapporteret infektioner i Iowa, har staten den højeste rate af COVID-19 på sine berørte faciliteter på 18,2 procent. South Dakotas smittede virksomheder har en infektionsrate på 17,3 procent, mens Wisconsin havde det tredje højeste antal med 8,8 procent. Selvom Pennsylvania havde flest berørte virksomheder, var data om deres infektionsrate ikke tilgængelig.

Præsident Trump underskrev for nylig en præsidentiel ordre om at holde slagterierne i USA i drift gennem COVID-19-krisen, på trods af risikoen for de 500.000 beskæftigede i branchen. I Danmark har slagteribranchen ikke været udsat for indgreb fra regeringen. Pressefoto

Redaktionen tilføjer:

Men hvordan ser situationen ud i Danmark? Vi har stillet følgende spørgsmål om Covid19-forholdene på slagterier og fødevarevirksomheder i de to største danske virksomheder Danish Crown og Tican:

•                         Hvor mange af Danish Crown/Tican slagterier og fødevareforarbejdningsvirksomheder er lukket på grund af Covid19-smittede medarbejdere?

•                         Hvor mange Danish/Tican-ansatte på slagterier/fødevareforarbejdningsvirksomhederne, der fortsat arbejder, er testet positive for Covid19?

Ved redaktionens slutning havde vi modtaget svar fra Danish Crown. Læs her:

SIDSTE NYT!

Danish Crown kommer i alligevel ikke gennem corona-krisen uden forhindringer. Det skyldes et omfattende udbrud af corona hos Danish Crowns aftager af søer – selskabets eget joint venture i Tyskland, Westcrown. Det oplyser Danish Crown i en pressemeddelelse

Udbruddet betyder, at Westcrown – lige som en række andre tyske slagterier og produktionskapacitet de seneste uger – er lukket for produktion på ubestemt tid.

I midten af maj blev 280 medarbejdere testet, og søndag aften stod det klart, at 90 medarbejdere er smittet med corona-virus. Derfor har ledelsen i Westcrown efter samråd med de tyske myndigheder valgt at indstille produktionen indtil videre.

I de seneste uger er flere tyske slagterier blevet tvunget til at lukke ned, fordi en stor del af deres medarbejdere er blevet smittet med corona-virus. Det fik i sidste uge myndighederne i flere tyske delstater til at teste alle medarbejdere på slagterier og udbeningsvirksomheder.

Virksomheden ligger i Dissen i Nordrhein-Westphalen, som er en af de delstater, der har valgt at teste alle slagteriarbejdere.

Comments

comments

2 kommentarer til Så mange COVID-19 smittede er påvist på slagterier i USA – hvor mange i Danmark?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kjeld Hansen, forfatter, journalist, foredragsholder, debattør, landmand

Kjeld Hansen

Debattør, foredragsholder
Forfatter, journalist
Mail til Kjeld Hansen

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.