Det er lykkedes for forsvareren for kvotekongen, Henning Kjeldsen fra Skagen, at få udsat straffesagen mod ham til den 23. september, Forsvareren, Olaf Koktvedgaard, har sået tvivl om anklagerens påstand om, at Henning Kjeldsen, uberettiget har tjent 231 mill. kr. på ulovlige fiskekvoter. Nu skal dette krav genberegnes.

Straffesagen mod Henning Kjeldsen var efter mange retsmøder i retten i Holstebro ellers sat til at skulle slutte med procedurer og domsafsigelsen her i juni måned.

Det har ikke været muligt for www.gylle.dk  at få en kommentar fra forsvareren. Hverken telefonisk eller på mail. Det åbne spørgsmål er derfor, hvilke eventuelle fejl der er i anklagemyndighedens opgørelse af kvotekongens ulovlige fortjeneste.

Henning Kjeldsen har i retten i Holstebro benægtet, at han har begået ulovligheder. Han har ganske vist opkøbt kvoter, men kun for hjælpe unge fiskere og bekendte med at komme i gang med fiskeriet.

Henning Kjeldsen er bl.a. tiltalt for at have brugt stråmænd i en række selskaber. Nemlig familiemedlemmer og venner, som officielt har ejet kvoterne, men som er købt af kvotekongen.

Forstå det med kvotekongerne på et halvt minut – klik på billedet…

De såkaldte stråmænd var jo ude at fiske, så han hjalp dem hjemme ved sit spisebord med at skaffe dem kvoter, som han har forklaret i retten. Han lånte dem bare penge til at købe kvoterne. Også, selv om de var registreret på hans bopælsadresse. Bl.a. kvoter til en plastikjolle, som er registreret i konens navn. Henning Kjeldsen lander omkring 10 procent af de fisk, der indbringes til danske havne.

Henning Kjeldsen siges at være god for halvanden milliard kroner. Han risikerer at komme af med en halv milliard, hvis retten i Holstebro anerkender anklagemyndighedens krav om konfiskation af 231 mill. kr. og en bøde på samme størrelse.

Www.gylle.dk vil følge retssagen i Holstebro, når den bliver genoptaget den 23. september. Også den 24. september er afsat til sagen.

Kommentarer

  1. Holger Mortensen

    Det er nok kun 230 mio. kr. Kjeldsen har snydt for… herlig information i Spangs lille film. På Bornholm har vi fiskerifirmaet Ocean Prawn blandt de helt store fiskere (milliardær). Kan ejeren Barslund redegøre for alle fiskerimetoder og økonomiske forhold?

  2. Jan Stampe Nielsen

    Ud over politikerlede er vi nok en del der efterhånden har den samme følelse overfor advokater og revisorer – så skammeligt og så ærgerligt.

Skriv en kommentar