Venstres klimapolitik? Følg statens kostråd og spis varieret, så skal det nok gå!

Spol frem til 2:30 og hør MF Erling Bonnesen fortælle om varieret kost som svar på klimaudfordringen. Klik på billedet og hør forklaringen. Sceendump fra TV2Fyn

Hvis man skal tro Venstres fødevare- og landbrugsordfører, revisor Erling Bonnesen, så har Danmarks liberale parti fået sig en ny klimapolitik. Fremtidens klimaudfordringer skal imødegås ved mere oplysning til befolkningen om de officielle kostråd, men i øvrigt er det op til forbrugerne at bestemme gennem deres indkøb, om klimaforandringerne skal bekæmpes.

Denne opsigtsvækkende politik blev fremlagt af MF Erling Bonnesen i et interview med TV2Fyn 12. december 2019 i anledning af Greenpeace-demonstrationen samme dag mod landets største svinefabrik, der er under opførelse ved Ringe på Midtfyn. Bonnesen svarede gentagne gange, at statens officielle kostråd bare skal følges, som svar på studieværtens insisterende efterlysning af en klimapolitik.

Partiformand Jakob Ellemann-Jensen har tilsyneladende ikke styr på Venstres klimapolitik. Pressefoto fra miljøministeriet.

Bonnesens udmelding er i lodret modstrid med partiets og partiformandens hidtidige erklærede klimapolitik. Officielt har Venstre tilsluttet sig målet om at reducere drivhusgasserne med 70 procent i 2030. Det sagde partiformand Jakob Ellemann-Jensen (V) fra Folketingets talerstol under åbningsdebatten 3. oktober. – Vi vil blive ved med at tage ansvar for klimaet, og vi skal blive ved med at være ambitiøse. Venstre støtter ambitionen om at reducere udledningen af drivhusgasser med 70 procent i 2030, sagde han og fortsatte:

– For Venstre er det afgørende, at vores klimamål er ægte grønt. Et dansk klimamål må ikke resultere i, at vi skubber CO2-udledningen ud af Danmark sammen med de gode arbejdspladser, som følger med.

MF Thomas Danielsen er Venstres klimaordfører. Han har dog ikke ønsket at kommentere Erling Bonnesens opsigtsvækkende klimaudtalelser.

Venstres klimapolitik lyder formelt sådan her ifølge partiprogrammet: “Klimaforandringerne påvirker os allerede, og hvis vi skal vende udviklingen, skal vi handle nu. Venstres langsigtede mål er, at Danmark skal være helt klimaneutral i senest 2050. For at nå det mål skal vi lave en omfattende omstilling af vores samfund.”

En omfattende omstilling af samfundet indebærer ganske meget, og den kan næppe opnås ved blot at spise varieret og følge statens kostråd. Heraf følger, at enten kører Erling Bonnesen sit helt eget løb på tværs af partiets officielle politik eller også har Jakob Ellemann-Jensen mistet grebet om partiets fødevare- og landbrugsordfører.

Comments

comments

En kommentar til Venstres klimapolitik? Følg statens kostråd og spis varieret, så skal det nok gå!

  • Holger Øster Mortensen skriver:

    Erling Bonnesens regnskabsbegreber fornægter sig ikke: Han tror klimaregnskabet er et simpelt regnestykke, der bare kan føres ind i hovedbogen som en anden simpel handel. Og NATURLIGVIS står han last & brast med sine frænder i det kemiske industrilandbrug. Ellers vil han bare være nul & niks. Borgerkrigen i partiet Venstre er langtfra overstået – de hardcore bønder og deres rygklappere vil ikke være med på Unge Ellemanns vogn. Just you wait…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kjeld Hansen, forfatter, journalist, foredragsholder, debattør, landmand

Kjeld Hansen

Debattør, foredragsholder
Forfatter, journalist
Mail til Kjeld Hansen

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.