Spol frem til 2:30 og hør MF Erling Bonnesen fortælle om varieret kost som svar på klimaudfordringen. Klik på billedet og hør forklaringen. Sceendump fra TV2Fyn

Hvis man skal tro Venstres fødevare- og landbrugsordfører, revisor Erling Bonnesen, så har Danmarks liberale parti fået sig en ny klimapolitik. Fremtidens klimaudfordringer skal imødegås ved mere oplysning til befolkningen om de officielle kostråd, men i øvrigt er det op til forbrugerne at bestemme gennem deres indkøb, om klimaforandringerne skal bekæmpes.

Denne opsigtsvækkende politik blev fremlagt af MF Erling Bonnesen i et interview med TV2Fyn 12. december 2019 i anledning af Greenpeace-demonstrationen samme dag mod landets største svinefabrik, der er under opførelse ved Ringe på Midtfyn. Bonnesen svarede gentagne gange, at statens officielle kostråd bare skal følges, som svar på studieværtens insisterende efterlysning af en klimapolitik.

Partiformand Jakob Ellemann-Jensen har tilsyneladende ikke styr på Venstres klimapolitik. Pressefoto fra miljøministeriet.

Bonnesens udmelding er i lodret modstrid med partiets og partiformandens hidtidige erklærede klimapolitik. Officielt har Venstre tilsluttet sig målet om at reducere drivhusgasserne med 70 procent i 2030. Det sagde partiformand Jakob Ellemann-Jensen (V) fra Folketingets talerstol under åbningsdebatten 3. oktober. – Vi vil blive ved med at tage ansvar for klimaet, og vi skal blive ved med at være ambitiøse. Venstre støtter ambitionen om at reducere udledningen af drivhusgasser med 70 procent i 2030, sagde han og fortsatte:

– For Venstre er det afgørende, at vores klimamål er ægte grønt. Et dansk klimamål må ikke resultere i, at vi skubber CO2-udledningen ud af Danmark sammen med de gode arbejdspladser, som følger med.

MF Thomas Danielsen er Venstres klimaordfører. Han har dog ikke ønsket at kommentere Erling Bonnesens opsigtsvækkende klimaudtalelser.

Venstres klimapolitik lyder formelt sådan her ifølge partiprogrammet: “Klimaforandringerne påvirker os allerede, og hvis vi skal vende udviklingen, skal vi handle nu. Venstres langsigtede mål er, at Danmark skal være helt klimaneutral i senest 2050. For at nå det mål skal vi lave en omfattende omstilling af vores samfund.”

En omfattende omstilling af samfundet indebærer ganske meget, og den kan næppe opnås ved blot at spise varieret og følge statens kostråd. Heraf følger, at enten kører Erling Bonnesen sit helt eget løb på tværs af partiets officielle politik eller også har Jakob Ellemann-Jensen mistet grebet om partiets fødevare- og landbrugsordfører.

Visited 10 times, 6 visit(s) today

One Comment

  1. Holger Øster Mortensen

    Erling Bonnesens regnskabsbegreber fornægter sig ikke: Han tror klimaregnskabet er et simpelt regnestykke, der bare kan føres ind i hovedbogen som en anden simpel handel. Og NATURLIGVIS står han last & brast med sine frænder i det kemiske industrilandbrug. Ellers vil han bare være nul & niks. Borgerkrigen i partiet Venstre er langtfra overstået – de hardcore bønder og deres rygklappere vil ikke være med på Unge Ellemanns vogn. Just you wait…

Skriv en kommentar