Citronsommerfugl
Citronsommerfugl er en iøjnefaldende forårsbebuder. Hannen har en kraftig citrongul farve og hunnen en mere lys grønlig . Vingefanget svinger fra 54-64 mm. Foto: Peder Størup.

Naturfotografen Peder Størup er klar med en ny flot plakat med havens dagsommerfugle. Med den på din væg kan du lære Danmarks mest almindelig dagsommerfugle at kende.

Vil du have glæde af sommerfuglene og af andre vilde arter i din have, så giv noget af den tilbage til naturen, opfordrer Peder Størup, der er fotograf og sælger plakaten i sin web-butik, natur-shop.dk.

– Giv plads til nogle af de planter, sommerfuglenes larver lever på, og lad et hjørne af græsplænen med sol og læ blive lidt langhåret, så de vilde planter kan nå at blomstre og sætte frø. Brug helst ikke sprøjtegift og kunstgødning, og lad gerne et udgået træ eller en bunke grene blive liggende, for at sommerfuglene har et sted at overvintre, råder han.

Fra 1870 og til i dag er der i alt fundet 98 forskellige arter af dagsommerfugle i Danmark. Af dem har 76 været fastboende eller har været her i kortere eller længere perioder.

Derudover er der en række almindelige trækgæster samt tilfældige fund, som ikke kan overleve den danske vinter. Af de 76 arter, som regnes for at være hjemmehørende i Danmark, er 12 uddøde. Hovedparten af de andre er truet i større eller mindre grad som følge af, at deres levesteder er forsvundet, og kvaliteten af de resterende levesteder forringet.

Plakaten er 40 x 50 cm og koster 200 kr. incl. forsendelse. Den kan købes på natur-shop.dk.

Visited 18 times, 7 visit(s) today

Comments are closed.