Barsø bliver Danmarks anden økologiske ø

Barsø

Barsøs eneste landmand lægger 250 hektar om til økologi og gør dermed øen 100 procent økologisk.

Søren Svennesen omlægge hele øens landbrugsjord til økologisk drift. Dermed bliver Barsø første store ø, der drives økologisk. Også på Livø i Limfjorden drives statens landbrug økologisk. Det er slut med at bruge sprøjtegifte på markerne på Barsø. Øens eneste tilbageblevne landmand, Søren Svennesen, har besluttet at lægge bedriften om, så hans store malkebesætning fra slutningen af 2017 leverer økologisk mælk. Det skriver JydskeVestkysten, 11. august 2016.

ÅbentLandbrug_pigerogkøer

Køerne på Barsø får udelukkende foder, der ikke er sprøjtet, og øens natur kommer også til at nyde godt af fraværet af kemiske giftstoffer. Billedet er fra Åbent Landbrug og afspejler befolkningens generelle begejstring for økologiske kvæg.

Dermed bliver Barsø 100 procent økologisk. Det bliver den første ø under Sammenslutningen af Danske Småøer. På Livø i Limfjorden har landbrugsjorden i en lang årrække været drevet 100 procent økologisk.
Søren Svennesen på Barsø mener, at det må kunne bruges i forbindelse med markedsføringen af øen.

– Vi er allerede så småt i gang. Vi sprøjter ikke mere, og til maj næste år får køerne kun foder, der er økologisk produceret, fortæller Søren Svennesen til avisen.

Kan måske tiltrække nye beboere
Han håber, at det, at Barsø snart bliver en 100 procent økologisk ø, vil kunne tiltrække nye beboere, som interesserer sig for økologi, og som måske selv vil i gang med produktion af en eller anden form for økologisk produkt.

Indtil for nylig var der to aktive landbrug på Barsø. Rasmus Nissen, som i lange perioder har drevet sin gård økologisk, har nu bortforpagtet 100 hektar til Søren Svennesen, som dermed driver samtlige 250 hektar landbrugsjord på øen, oplyser JyskeVestkysten.

Barsø omfatter i alt 226 hektar og ligger i Lillebælt 11 kilometer nordøst for Åbenrå.

Comments

comments

Kjeld Hansen, forfatter, journalist, foredragsholder, debattør, landmand

Kjeld Hansen

Debattør, foredragsholder
Forfatter, journalist
Mail til Kjeld Hansen

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.