OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Aakjær Gods syd for Odder.

En af de grå eminencer bag protestbevægelsen Bæredygtigt Landbrug har stævnet Ib Salomon, formand for Danmarks Naturfredningsforening i Odder. Det er godsejer Johan Koed Jørgensen, ejer af Aakær Gods syd for Odder, der har udtaget stævningen mod DN-formanden, fordi han i en pressemeddelelse har skrevet en sætning, der ifølge Aakær Gods krænker godset.

Baggrunden er, at Odder Kommunes miljøforvaltning gav Aakær Gods påbud om at fritlægge et rørlagt vandløb nord for Spåkærskoven, men kommunens ledelse greb ind og ændrede påbuddet til det, der kaldes en “lovliggørende dispensation”, så rørledningen kunne blive liggende. Det skriver DN på sin hjemmeside, 19. maj 2016.

IbSalomon
DN-formanden Ib Salomon tager stævningen med knusende ro.

I pressemeddelelsen skrev Ib Salomon, at “det forløb var så uldent, at DN Odder besluttede at klage til Natur- og Miljøklagenævnet”. Nævnet gav DN Odder 100 procent medhold idet samtlige 10 medlemmer underkendte Odder Kommunes dispensation. Godset valgte efterfølgende at stævne lokalformanden for sin pressemeddelelse.

Godsejer Johan Koed Jørgensen er en af de velhavende grå eminencer bag Bæredygtigt Landbrug, der bl.a. har lånt lokaler på godset til deres sommermøde i 2015.  Ifølge dagbladet BT er han også medlem af en hemmelig pengeklub, der finansierer Anders Samuelsen (bror til Mette Boeck) og partiet liberal Alliance.

Sagen forventes at blive gennemført hurtigt. Ib Salomon har fri advokathjælp og rådgivning til sagen i DN.

Visited 2 times, 1 visit(s) today

Comments are closed.