HenrikLisberg
Chefredaktør Henrik Lisberg, L&F.

I en fødselsdagsomtale i dagbladet Politiken 12. maj 2015 afsløres det, at redaktøren af Landbrugsavisen – den hårdtslående redaktør Henrik Lisberg – i hjertet er økolog. Gennem en ti-årig periode har han sammen med sin hustru angiveligt drevet økologisk jordbæravl på en gård et sted i Nordsjælland, hvor han også i dag driver et økologisk bed-and-breakfast tilbud!

Afsløringen har tilsyneladende sendt chokbølger gennem direktionslokalerne hos Lisbergs arbejdsgiver på Axelborg, hvorfra den private interesseorganisation Landbrug & Fødevarer regerer over de danske agrovirksomheder. Organisationen har ikke set sig i stand til at kommentere afsløringen, der kun kan beskrives som et stød i hjertekulen på de kemifikserede agroproducenter, der helt dominerer toppen af L&F.

Henrik Lisberg, der fylder 60 år i dag, har redigeret Landbrugsavisen i de seneste 19 år. Da han sagde ja til jobbet som chefredaktør i 1996, kom han fra en stilling på Jyllands-Postens erhvervsredaktion, hvor han som uafhængig klassisk nyhedsjournalist havde skrevet en stribe kritiske artikler om netop landbruget. Det vakte derfor nogen opmærksomhed, da Lisberg foretog netop den type jobskifte, som i dag er kendt som en “Hækkerup” med henvisning til den tidligere socialdemokratiske justitsministers forvandling overnight til direktør for Landbrug & Fødevarer i efteråret 2014.

nyefortælling
Reklamekampagnen “Den Nye Fortælling” til mindst 60 mio. kr. skulle bl.a. give landbruget et bedre image med helsides annoncer for kolort.

I de seneste 19 år har det da heller ikke været kritisk nyhedsjournalistik med kildetjek og fairness overfor “modparten”, men ensidig fagforeningsreklame der har optaget chefredaktørens dagligdag. Sådan må det jo være, da ingen redaktør vil drømme om at bide den hånd, der fodrer ham. Landbrugsavisens redaktion har således været spændt hårdt fast for organisationens milliondyre reklamekampagne “Den nye fortælling” med sloganet “Fremtiden er ikke så sort, som den har været”.

Landbrugsvisen er generelt berygtet for sit propagandistiske tilsnit med politisk farvede reportager og adskiller sig således ikke væsentligt fra andre reklameorienterede fagblade. Af samme grund tillægges bladet ikke den store troværdighed og citeres kun sjældent i andre medier for egentlige nyheder.

Comments are closed.