ClausMeyer
Claus Meyer serverer.

Kapitalfonden IK Investment Partners køber Claus Meyers forretninger og Løgismose A/S for omkring 800 mio. kr. Handlen er netop blevet underskrevet. Det skriver FødevareWatch 13.11. 2014.

Når Meyers og Løgismose slår deres virksomheder sammen i et nyt selskab med IK Investment Partners som hovedaktionær, er det for at får flere ressourcer til at indfri ambitionerne om at løfte kvaliteten af maden og råvarerne. Begge virksomheder anvender økologiske råvarer i stort omfang.

Det fremgår det af en pressemeddelelse, hvori partnerne bekræfter sammenlægningen, som finans.dk tidligere har afsløret.

“Når vi går sammen nu, er det fordi vi har en fælles drøm om at løfte og udvikle kvaliteten af råvarerne, maden og måltidet, så det kommer flere mennesker til gavn,” siger Jacob Grønlykke, medejer og arbejdende bestyrelsesformand i Løgismose A/S.

Hovedaktionæren bliver IK Investment Partners gennem IK Fund VII med støtte fra Dansk Vækstkapital, som også indgår direkte i ejerkredsen. Det nye selskab har en årlig omsætning på ca. 1 mia. kr. og 830 medarbejdere. Den nuværende adm. direktør i Meyers A/S, Steen Halbye, bliver adm. direktør i den nye virksomhed.

“Sammenlægningen er kulminationen på et livslangt venskab mellem de to familier, der på hver sin måde har arbejdet for en mere righoldig madkultur i Danmark. At det sker nu, er en erkendelse af, at parterne sammen kan udnytte hinandens styrker og få en mere robust virksomhed, så de i fællesskab kan løfte større udviklingsopgaver, hjælpe nye talenter på vej og træffe mere langsigtede beslutninger,” hedder det i pressemeddelelsen. Heri konkluderer Claus Meyer, ejer af Meyers A/S:

”At spise godt og sundt og tage ansvar for at overlevere en bæredygtig madkultur til den næste generation, må ikke være en idé, der er forbeholdt en snæver økonomisk eller kulturel elite. Vi vil skrue op for vores samarbejde med forbrugere, landmænd og andre med ambitioner på madens vegne for at øge fokus på velsmag, ansvar og mangfoldighed. Det er en opgave, vi løser bedre sammen.”

JacobGrønlykke
Jacob Grønlykke.

Claus Meyer, Jacob Grønlykke og Mikael Grønlykke samt Steen Aalund Olsen og adm. direktør Merete Holst fra Meyer Kantiner fortsætter i ejerkredsen og i selskabets ledelse. Endvidere tæller partnerkredsen Per Grupe, Torsten Vildgaard og den øvrige ledelse.

Fusionen træder først endeligt i kraft efter konkurrencemyndighederne har givet sin godkendelse.

Comments are closed.