Møddingen
Hestemøget ligger og sejler uden overdækning eller korrekte afløbsforhold. Billedet er fra sommeren 2015.

dalum-landbrugsskole_logoEn åben mødding med hestemøg, der sejlede i gødningssafter, var det syn, der mødte biologen fra Odense Kommune den 22. februar 2016, da tilsynet mødte op på den hæderkronede Dalum Landbrugsskole for at tjekke de hygiejniske forhold efter en klage.

Ifølge tilsynets rapport var det ikke i orden, hvad man måtte konstatere: “Ved tilsynet blev det oplyst, at der er 4 heste på skolen. Gødning fra hestene bliver opbevaret på en ældre møddingsplads uden afløb. Pladsen er lavet af betonelementer, der ikke ligger helt tæt. Umiddelbart vurderede Tommy Jacobsen, at der er et støbt lag nedenunder, der er forholdsvis tæt, eftersom der står en del vand på pladsen, der ikke trækker væk.”

Mødding_ikkefastbund
Der var ikke fast bund under møddingen, og tilsyneladende har landbrugsskolen også et rotteproblem, som antydet af kassen med rottegift i venstre side af billedet.

Skolen fik besked på at bringe forholdene i orden i henhold til reglerne, og kommunen agter senere at følge op på sagen.

Dalum Landbrugsskole er en traditionsrig landbrugsskole, der tilbyder hele landbrugsuddannelsen samt Skolenlandbrugets lederuddannelser, så korrekt håndtering af møddingsforhold burde være en central læring.
Bygningsmæssigt er skolen grundlagt som almen højskole i efteråret 1862 af den berømte højskolemand Christen Kold, der sammen med Grundtvig udviklede den danske højskole. I dag kommer folk rejsende fra hele verden for at se Kold’s historiske lokaler, som i dag bl.a. er skolens smukke Høresal. Landbrugsskolen blev grundlagt den 5. juli 1886 og kunne den 4. november 1886 byde de første 32 elever velkommen.

Visited 34 times, 8 visit(s) today

Comments are closed.