DanskMel_Hvedemel
Dansk korn er perfekt til bagning, trods den hetzagtige kampagne gennem flere år, hvor fremtrædende personer har påstået, at kornet skulle være uanvendeligt. Kampagnen har været ført som et dække for kravet om mere kvælstof til at producere svinefoder.

Der skal godt mel til godt brød, og med Dannevirke mel får du en serie af kvalitetsmel, der er dyrket, høstet og malet i Danmark med omsorg for mennesker og miljøet. Det skriver Valsemøllen a/s på sin hjemmeside om Dannevirke-produkterne.

Kornet til Dannevirke mel kommer fra udvalgte danske landmænd, der alle lever op til vores strenge kvalitetskrav.De dementerer dermed en lang række løgnagtige udtalelser om dansk korns uanvendelighed til at bage med.

lars_loekke_rasmussen_dårligt korn
Selv statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har været misbrugt i kampagnen mod det “elendige danske korn”.  Se nedenfor gylle.dk’s navneliste over på en stribe fremtrædende lobbyister og politikere, der har viderekolporteret løgnen om det danske korn gennem de seneste år.

Valsemøllen skriver bl.a. om produktserien:

“I tæt samarbejde med vores kvalitetsansvarlige sikrer vi, at kornet bliver dyrket og høstet på danske marker i balance med naturen. Det vil sige bæredygtigt med respekt for grundvandet uden brug af stråforkorter og nedvisningsmidler.

Efter høsten bliver kornet malet efter alle forskrifter på vores mølle i Esbjerg eller Køge. Vi værner om det danske håndværk, og fra kornet sås til det færdige mel står på dit køkkenbord, har vi øje på råvarekvalitet og bæredygtighed. Vores filosofi er helt enkel: Vi producerer kun produkter, vi selv ville servere for vores egne familier. Det er din garanti for dansk kvalitetsmel, der i al sin enkelhed er kernen til langt større bageglæde for dig og din familie.

NielsBrinchNielsen
Direktør Niels Brinch Nielsen fra  melbranchens ledende virksomhed, Valsemøllen i Esbjerg, der leverer omkring halvdelen af alt brødmel i Danmark.

Det, de fleste af os forstår ved almindelig hvede, der bruges til hvedemel, hedder egentlig rød hvede pga. den rødorange farve, som kornet har. Det er den mest dyrkede kornart herhjemme, ikke mindst fordi hvedemelet har rigtig gode bageegenskaber. Dannevirke hvedemel er fint formalet hvede, hvor kim og skaldele er sigtet fra.

Almindeligt hvedemel fra Dannevirke indeholder 12% protein og en god glutenkvalitet, der spiller en stor rolle for bagekvaliteten. Det er med til at sikre en god glutenstruktur, der giver hvedebrødet sin smagfulde og karakteristiske krumme og en høj volumen.

Hvedemel fra Dannevirke kommer fra udvalgte hvedemarker i Danmark, der er dyrket og høstet af dygtige landmænd – og malet af møllere med stolte traditioner. Produkterne føres i Kvickly, SuperBrugsen & Dagli’Brugsen.”

 

Liste over hetzmagere mod det danske korn (ufuldstændig):

Jyllands-Postens lederskribent

Foodculture

Landbrugsavisen.dk

Journalist Lars Attrup, Jyllands-Posten.

ErlingBonnesen
Erling Bonnesen (V).

Revisor Erling Bonnesen, MF (V), dyrevelfærds-, fødevare-, landbrugs- og miljøordfører.

Gårdejer Henrik Høegh (V), fhv. fødevareminister (2010-11). Udtrådte af folketinget i 2015.

Journalist Lars Chr. Lilleholt, trafikminister (V).

Godsejer Lars Hvidtfeldt, næstformand for Landbrug & Fødevarer.

Bankassistent Kristian Jensen, udenrigsminister (V).

Cand. jur. Lars Løkke Rasmussen, statsminister (V).

Minkavler Martin Merrild, formand for Landbrug & Fødevarer.