CEO Jais Valeur bør koncentrere sig om svinekødsproduktionen og holde sig væk fra klimakampen, mener Danske Svineproducenter. Foto: Danish Crown

Topchefen i Danmarks største slagterikoncern, Danish Crown, skal koncentrere sig om at sælge kød. Ikke om at hjælpe regeringen med at løse klimaudfordringerne. Sådan lyder en opsang fra foreningen Danske Svineproducenter, der organiserer mange af Danish Crowns ejere og leverandører. Det skriver Foodsupply, dk 28. november 2019 med avisen Danmark som kilde.

Det er kun to uger siden, at Danish Crowns topchef, Jais Valeur, blev udnævnt af S-regeringen til at stå i spidsen for et klimapartnerskab. Jais Valeurs ansvarsområde er fødevarefremstilling og landbrug, og han indgår i et team af 13 af de øverste ledere i dansk erhvervsliv, der har påtaget sig lignende roller.

Formand for Danske Svineproducenter Kim Heiselberg. Pressefoto.

Hos Danske Svineproducenter mener man, at Jais Valeur skulle have takket nej, da såvel statsminister Mette Frederiksen (S) som fødevareminister Mogens Jensen (S) bad ham om at stå til rådighed.

– Der er masser af folk, der kan hjælpe med den grønne omstilling, men der er ikke ret mange, der kan hjælpe Jais med at drive vores slagteri. Det er der, han har sin force, og vi har sindssygt meget brug for, at han har sit fokus der, siger Kim Heiselberg, formand for Danske Svineproducenter, til avisen Danmark.

Læs hele den opsigtsvækkende artikel her.

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Kommentarer

 1. Holger Øster Mortensen

  Dette eksempel viser med al tydelighed, at danske svineproducenter ikke kerer sig meget om klimaet. Det svarer lidt til, at de hardcore bønder mener de fortsat skal have lov at bruge roundup, da de ellers skal bruge mere diesel til øget markarbejde. Men hvornår har man nogensinde hørt om en bonde, der sparer på diesel? De får jo brændstof til spotpris.

 2. Gravskrift for dansk landbrug.

  Da klimaet gik helt grassat
  Gik bønderne helt i spagat
  For svin skal lave svin og fler
  Selv om de aldrig solen ser

  Så blev det varmt som i Sudan
  Og bønderne ku dyrk’ banan
  Men gjord’ det ej for det var sket
  De stegte nu i eget fedt.

 3. Benna Rasmussen

  Det viser med alt tydelighed hvor egocentriske svinebønder er.
  Hvor vil jeg ønske, at disse mennesker må få en lære lektie snart

 4. Morten Reintoft

  Fjern landbrugsstøtten for ikke økologer. Gider ikke finansiere deres griseri

Skriv en kommentar