De største falder tungest – småt er klogt

En af Danmarks største svinefabrikker, AC Farming, er blevet begæret konkurs ved Skifteretten i Kolding efter blot få års spekulationspræget ekspansion.

Det sker efter, at ledelsen i AC Farming de sidste par dage forgæves har forsøgt at finde et tocifret millionbeløb, som kunne have givet virksomheden en ny chance, skriver Finans den 13. september 2018.

AC Farming blev stiftet af Jan Roderberg, der er i dag er virksomhedens administrerende direktør.

AC Farming blev stiftet i 2017, men voksede eksplosivt og var formentlig Danmarks næststørste svinebedrift med en årlig produktion af 250.000 smågrise fordelt på en række store staldanlæg. Virksomheden drev 27 ejendomme og også 2.000 hektar landbrug.

Den spekulationsprægede ekspansion satte enormt pres på selskabet, der fuldstændigt manglede en strategi for risikospredning og konsolidering. Helt galt er det gået i sommermånederne, hvor pengene er fosset ud af kassen.

For omkring to uger siden blev det store hul i kassen tydeligt, da AC Farming måtte standse betalingerne til et byggefirma, som var i gang med at opføre en ny svinestald.

Kort efter trak aktieselskabets formand Malthe Christoffer Holst sig ud af foretagendet.

AC Farming blev stiftet af Jan Roderberg, der er i dag er virksomhedens administrerende direktør. Rigmanden Jan Daugaard Pedersen er også en del af ejerkredsen.

Landbrugsavisen har også en glimrende artikel om de mange virksomheder under selskabet.

Comments

comments

Kjeld Hansen, forfatter, journalist, foredragsholder, debattør, landmand

Kjeld Hansen

Debattør, foredragsholder
Forfatter, journalist
Mail til Kjeld Hansen

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.