En af Danmarks største svinefabrikker, AC Farming, er blevet begæret konkurs ved Skifteretten i Kolding efter blot få års spekulationspræget ekspansion.

Det sker efter, at ledelsen i AC Farming de sidste par dage forgæves har forsøgt at finde et tocifret millionbeløb, som kunne have givet virksomheden en ny chance, skriver Finans den 13. september 2018.

AC Farming blev stiftet af Jan Roderberg, der er i dag er virksomhedens administrerende direktør.

AC Farming blev stiftet i 2017, men voksede eksplosivt og var formentlig Danmarks næststørste svinebedrift med en årlig produktion af 250.000 smågrise fordelt på en række store staldanlæg. Virksomheden drev 27 ejendomme og også 2.000 hektar landbrug.

Den spekulationsprægede ekspansion satte enormt pres på selskabet, der fuldstændigt manglede en strategi for risikospredning og konsolidering. Helt galt er det gået i sommermånederne, hvor pengene er fosset ud af kassen.

For omkring to uger siden blev det store hul i kassen tydeligt, da AC Farming måtte standse betalingerne til et byggefirma, som var i gang med at opføre en ny svinestald.

Kort efter trak aktieselskabets formand Malthe Christoffer Holst sig ud af foretagendet.

AC Farming blev stiftet af Jan Roderberg, der er i dag er virksomhedens administrerende direktør. Rigmanden Jan Daugaard Pedersen er også en del af ejerkredsen.

Landbrugsavisen har også en glimrende artikel om de mange virksomheder under selskabet.

Comments are closed.