I de gode gamle dage…

Redaktionen har modtaget denne kommentar fra Harald Pedersen til den aktuelle debat om landbrugets anvendelse af sprøjtegifte. Vi bringer den med fornøjelse.

Jeg synes, at det er paradoksalt, at 2 procent af befolkningen (kemilandbruget) kan holde alle os andre skakmat og hævde, at de har ret til at forgifte vores mad alt det de lyster og sprøjte vores grundvandsdepoter med gift samtidig med, at de bliver fornærmede, når vi beder dem om at holde op med at sprøjte lige præcis på vores mest delikate steder nemlig vores drikkevandsboringer. Hvorfor finder vi os i det, hvad er vi for nogle pjok? En æra på ca. 70 år er forbi nu, befolkningerne i hele verden vil ikke være med mere.

Harald Pedersen.

Vi er alle blevet løjet for Big Time af producenterne af sprøjtemidler og kemi til landbruget. Den almindelige landmand blev for 70 år siden fortalt, at de midler, producenterne kunne tilbyde, var helt og aldeles harmløse og nødvendige, hvis landmanden skulle have maksimum profit ud af sit landbrug. Og hvem vil ikke gerne høste 3-4 gange så stor en mængde på sin mark, end man tidligere kunne? Det var let at lade sig forføre.

Bagsiden af medaljen var der ingen der beskæftigede sig med. Jeg husker reklamerne for Roundup, der beskrev, at sprøjtemidlet – puf – var forsvundet, efter at man havde sprøjtet afgrøden, det ville ikke sive ned til grundvandet, hævdede producenten. Det har vi alle erfaret var en stor løgn, vi har alle glyphosat i vores urin den dag i dag. Nu diskuterer man hvor skadeligt stoffet er og om det er kræftfremkaldende.

En anden sideeffekt ved det kemiske landbrug er, at vores insekter dør i stor stil. Tyske forskere har studeret insektlivet i nogle af Tysklands fredede områder i 30 år og er kommet frem til, at 80-85% af alle insekter er døde. De råber selvfølgelig alarm og siger, at vi står foran et biologisk Armageddon i nær fremtid, hvis vi ikke stopper med at spraye naturen med giftige sprøjtemidler nu.

En anden ting eller sideeffekt ved kemilandbrug er at vi alle i større eller mindre grad lider af mangel på naturlige mineraler. Det naturlige indhold af mineraler, der burde være i vores mad, er der ikke længere, fordi jorden bliver udpint, når der skal produceres tre gange så meget på en hektar som tidligere. Det medfører bl.a. magnesiummangel, et meget vigtigt mineral, forskere er kommet frem til at der kun er 1/3 magnesium i vores fødevarer i dag sammenlignet med i 1960. Det er alvorligt, det medfører en bred vifte af sygdomme, som kan henføres til mangel på magnesium.

Og man kan jo blive ved med at remse op.

Jeg synes, det er på tide at indse, at store multinationale selskaber manipulerer med os og er skruppelløse i deres fremfærd. Et andet eksempel; hvor ville Big Pharma have været i dag, hvis ikke et effektivt naturprodukt som cannabis var blevet forbudt. En plante som blev brugt som lægemiddel til langt over 100 sygdomme fra 1850 til 1934. Der er heldigvis ved at opstå en erkendelse over hele verden nu af, at det var en stor fejl at forbyde hamp.

Vi bliver alle manipuleret af folk med særinteresser, vi er nød til at blive skarpere til at se igennem hvad der er op og ned i mange forskellige problematikker. Jeg læste for nylig nogle forskere fortælle, at jorden er planetens lunger, og hvis vi kunne forhøje humusindholdet i jorden med bare 1 % kunne vi spare, hvad der svarer til 27 års total udledning af CO2 fra Danmark. Det var da en vej at gå, spare CO2 og samtidig gøre jorden mere frugtbar. Det, der skal til, er at landbruget skal lave fladekompost i stor stil og derigennem forøge humusindholdet i jorden. For dem, der ikke ved, hvad humus er iht. jorden, så er det indholdet af dødt organisk materiale, der tales om.

Jeg så også en økologisk landmand producere mælkesyre-bakterier, som han så senere fordelte i jorden, han fortalte at det var mad for mikrolivet i jorden, og det er der i høj grad brug for efter 70 års nedbrydning af de naturlige processer. På denne måde kunne vi måske også øge insektbestanden og dermed biodiversiteten i al almindelighed. Flere insekter, flere fugle og så videre.

Lad os så se at komme i gang, det kan kun gå for langsomt. Har du lagt mærke til, at det ikke er nødvendigt at rense forruden på din bil mere? Hvis du ikke er helt ung, ved du, at det var nødvendigt tidligere. Beviset på færre insekter generelt har vi fået klasket lige i ansigtet, vi behøver ikke at stole på tyske forskere desangående. Jeg synes, at det med at insekterne næsten er udryddet, er den alvorligste melding i denne sammenhæng. Om vi får kræft af glyphosat, det dør vi ikke alle af, men det gør vi, hvis insekterne forsvinder.

 

Visited 13 times, 7 visit(s) today

Comments are closed.