Anni Jakobsen synes godt nok bønderne i minksagen har trukket det store offerkort, og det overskygger faktisk fuldstændigt debatten om det etiske/retfærdige i at opdrætte dyr under unaturlige forhold, flå pelsen af dem og lave benmel af kroppene, som kan smides i byernes forbrændingsanlæg. Minkavlerne påstår selv, at brændværdien svarer til træflis, og så er det jo helt ok? Såden skriver Jakobsen. Foto: Anima

MIN MENING – Kommunalbestyrelsesmedlem Anni Jakobsen (DF), Horsens kommune, siger sin mening om minkindustrien den 13. oktober 2020

Har I læst om de såkaldte dødspatruljer i Avisen Danmark? Hold op, hvor dommedagsbasunerne blæser i reportagerne fra Gjøl, hvor de stakkels minkfarmere bliver invaderet af statsudsendte dødspatruljer i rumdragter beskyttet af politiet, der nådesløst tiltvinger sig adgang med boltsaks på gårde, hvor landmændene har opbygget deres ”livsværk”, højst sandsynligt gennem flere generationer.

Fremtiden tegner sig mørk for de coronaramte minkfabrikanter, der tidligere har ført sig frem med dyre reklamekampagner som denne.

Overskriften ”Gjøl – i dødspatruljens skygge”; helt ærligt…

Det kommer lige efter et interview med den (højst sandsynlige) kommende topfigur – svineproducent Søren Søndergaard – hos Landbrug & Fødevarer, hvor overskriften er ”Landbrugets nye komet frygter populisme”.

Det er 100 % mikrofonholderi fra Jens Bertelsen, som påstår, at han er avisens erhvervsredaktør. Han er måske ude at søge nyt job – pressefolkene hos L&F får jo job på Christiansborg.

Søren Søndergaard vil være samme suppe som Merrild; landbruget er udsat for hetz, og er du kritisk over for konventionelt landbrug, er du populistisk. Så er stilen ligesom lagt.

Det virker ret mystisk med den fart, som corona har smittet alle minkbesætningerne – nogen er ved at tørre skylden af på mågerne. Man kan tænke lidt over, at mange af de bønder, der står og hidser sig op over, at deres besætninger skal aflives, ja, de er selv smittet, men det er åbenbart ikke så vigtigt.

I øvrigt har fødevareminister Mogens Jensen på FB været ude og forklare om kompensationsreglerne, og han understreger, at L&F altså selv har accepteret aftalen, som ligner dem, der har været i tilfælde med fugleinfluenza m.v. Så at der er nogen, der påstår, at de kun får 20% i erstatning, det passer ikke.

Anni Jakobsen, kb. i Horsens Kommunalbestyrelse

Synes godt nok bønderne i minksagen har trukket det store offerkort, og det overskygger faktisk fuldstændigt debatten om det etiske/retfærdige i at opdrætte dyr under unaturlige forhold, flå pelsen af dem og lave benmel af kroppene, som kan smides i byernes forbrændingsanlæg. Minkavlerne påstår selv, at brændværdien svarer til træflis, og så er det jo helt ok!??!

At mink egentlig er levende væsner tager man så ikke stilling til.

Får det her nogensinde en ende?

Således opløftet…go’ dag!

Anni Jakobsen sidder i Horsens Kommunalbestyrelse på vegne af Dansk Folkeparti. Hun er kendt som en dygtig debattør, der evner at skære igennem floskler og floromvunden selvros fra landbrugets side. Du kan læse en smagsprøve på Jakobsens retorik her, hvor der debatteres med en hardcore agent for Bæredygtigt Landbrug.

Visited 5 times, 5 visit(s) today

Kommentarer

  1. Rene' Dahl

    Kan kun give hende ret.

  2. Steen Jensen

    enig

  3. Minkavl er formentlig en del af “fødevareklyngen” – eller “landbrug” i al fald, og man omtaler de indeburede pelsdyr som “besætninger” – som om det er på linje med landbrug i Morten Korchs dage. Det er jo simpel industri, hvor materialet ikke er acryl eller bomuld, men pelsede dyr.

Skriv en kommentar