Dyrk forandringen: Seattles madskov er åben!

Madskoven Seattle

Den nye skov med madproducerende planter, buske og træer i Seattle er også designet til rekreativ brug.

Visionen for Seattles madskov er at ændre den måde, vi opfatter vores mad: at modarbejde dårlig ernæring, forebygge madspild, forbedre den almene uddannelse og dyrke frit tilgængelige og bæredygtige madvarer til alle.

Madskoven i Seattle endelig blevet en realitet, og heldigvis ikke som et alenestående engagement. Flere andre byområder er begyndt at plante målrettede skove til offentlig brug.

The Beacon Food Forest vil dække syv hektar inden for bygrænsen. Her vil der findes alt fra blommer, æbler og valnødtræer til buske, urter og grøntsager. Målet er at genskabe et økosystem i form af en ægte skov med madproducerende planter, buske og træer i forskellige højder.

Hårdtarbejdende medlemmer af lokalsamfundet har allerede plantet omkring 35 træer, og de har også ydet en masse landskabspleje og kunstvanding, ifølge Glen Herlihy, der er en af ​​initiativtagerne. Skoven er nu åben med spiselige planter, der begynder at producere mad allerede fra næste år i form af krydderurter og grøntsager.

Det er en spændende projekt , der har inspireret en lang række grupper til at give en hånd med. Fordi det er et lokalsamfundsprojekt, vil det også omfatte egentlige køkkenhaver, et undervisningsrum, grillplads og rekreative områder til alle aldersgrupper.

Comments

comments

Kjeld Hansen, forfatter, journalist, foredragsholder, debattør, landmand

Kjeld Hansen

Debattør, foredragsholder
Forfatter, journalist
Mail til Kjeld Hansen

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.