<strong><em>Oversvømmelseskatastrofe i Storbritannien Foto Chris GallagherUnsplash<em><strong>

De oversvømmelser, der ramte regioner i Tyskland, Frankrig, Holland, Belgien og Luxembourg i 2021 og dræbte 240 mennesker, førte til forsikringstab på 43 milliarder dollars. Det skriver Martin Armstrong for statista.com 7. januar 2022

Ifølge forsikringsselskabet Aon forårsagede naturkatastrofer i 2021 økonomiske tab på 283 milliarder dollars – og kun 38 procent af dem var dækket af forsikring. Tilbage i oktober forudsagde Steve Bowen, meteorolog og leder af Catastrophe Insight hos Aon, at 2021 ville blive det sjette år i det seneste tiår til at overgå 100 milliarder dollars i forsikrede tab som følge af naturkatastrofer og klimaforandringer. I sidste ende blev hans forudsigelse vist at være korrekt, hvilket understregede de enorme og vedvarende økonomiske omkostninger forårsaget af sådanne begivenheder.

Som dokumenteret af ReliefWeb of Christian Aid var den dyreste naturkatastrofe i form af forsikrede tab i 2021 orkanen Ida, som kostede 95 mennesker livet og 65 milliarder dollars. De oversvømmelser, der ramte regioner i Tyskland, Frankrig, Holland, Belgien og Luxembourg og dræbte 240 mennesker, førte til forsikrings tab på 43 milliarder dollars.

Dr. Kat Kramer, leder af Christian Aids klimapolitik, udtalte om klimaændringernes rolle i disse katastrofer: “Omkostningerne ved klimaændringer har været alvorlige (i 2021), både hvad angår opsigtsvækkende økonomiske tab, men også i form af dødsfald og fordrivelse af mennesker rundt om i verden. Det gælder storme og oversvømmelser i nogle af verdens rigeste lande eller tørke og hedebølger i nogle af de fattigste, at klimakrisen rammer hårdt. Selvom det var godt at se nogle fremskridt på COP26-topmødet, er det klart, at verden ikke er på vej til at skabe en sikker og velstående fremtid”.

Bannerbillede: Chris Gallagher/Unsplash

Kommentarer

  1. Jan Østergaard

    Hvis man bare er lidt klimahistorisk interesseret:
    https://klimarealisme.dk/2022/01/18/klimaforandringer-med-fortilfaelde/

  2. Erik Bresler

    Hvis nogen skulle være interesseret i anekdotisk klimadokumentation så er der meget at hente på hjemmesiden med den ironiske overskrift klimarealisme. Dog vil jeg ikke anbefale at gå dialog med den fløj for så ender det som Mark Twain så klogt forudsagde: Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.

Skriv en kommentar