Fårets dag, påskelørdag 10-16

FlokVikingLam holder åbent på den økologiske gård Brinkholm i anledning af Fårets Dag.

Vi har indtil nu 14 påskelam. Hvis vejret er tørt, tager vi nogle af dem op på plænen, så man kan komme og se på dem og måske kæle med dem. Selve stalden er lukket af hensyn til de fødende får, som skal have fred og ro.

I længen er der café, grøntsags- og melbod samt bod med uld, garn og andre produkter fra fårene. LandbrugsLauget laver omvisninger og fortæller om gården.

Man kan også gå en tur langs Tryggevælde Å og nyde naturen – men husk fornuftigt fodtøj, der er både sne og mudder på markerne.

Det hele foregår påskelørdag fra 10 til 16 på Brinkholm, Kulagervej 23, Store Linde, 4653 Karise.

 

Comments

comments

Kjeld Hansen, forfatter, journalist, foredragsholder, debattør, landmand

Kjeld Hansen

Debattør, foredragsholder
Forfatter, journalist
Mail til Kjeld Hansen

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.