FNF_logo_final_low_resDe planlagte, store investeringer i nye svinestalde vil næppe være rentable på sigt, mener formanden for Økologisk Landsforenings svineudvalg Randi Vindfeldt, ifølge landbrugsavisen.dk 5. april.

Trods Fødevareminister Mette Gjerskovs tilsagn om ekstra 150 millioner kroner i statsstøtte tror Randi Vindfeldt ikke på satsningen, fordi den nemt kan slå fejl.

»De store anlæg binder folk langt frem i tiden. Man har svært ved at lægge om til en anden produktion eller til økologi for den sags skyld, fordi staldene ikke kan bruges til andet end konventionel svineproduktion,« advarer Vindfeldt.

Svineudvalgsformanden tvivler også på, at det nye initiativ vil gøre den danske produktion af slagtesvin konkurrencedygtig med udlandet.

Randi
Økologisk Landsforening tror ikke på det rentable i nye svinefabrikker, ifølge Randi Vindfeldt.

»Det fremgår af fødevareministerens meddelelse om satsningen, at erhvervet vil sikre producenterne en højere afregning. Men den skal jo betales af nogen og det bliver forbrugerne. Så vil jeg da tvivle på, at en indkøber i et supermarked vil vælge dansk svinekød i stedet for billigere østeuropæisk,« siger Randi Vindfeldt.

Desuden anser hun også medicinforbruget i danske svinestalde for en stor udfordring for konkurrenceevnen:

»Der bliver allerede nu brugt meget antibiotika i dcen konventionelle produktion, og jeg tvivler da på, at dyrevelfærden bliver tilgodeset bedre i de nye anlæg i forhold til de gamle. Jeg tror, de udenlandske konkurrenter kan få styr på fødevaresikkerheden, som ellers har været et særligt dansk kendemærke. De har jo vist, at de har fået styr på teknologien. Så konkurrencen vil fortsat være hård,« siger Randi Vindfeldt.

 

Comments are closed.