Da mange lande er på vej ind i vinterferieperioden med familiesammenkomster og andre sociale begivenheder i overflod, skaber Omicron-varianten en stigning i Covid-tilfælde i store dele af verden. I USA for eksempel rapporteredes 288.000 nye tilfælde 20. december, det næsthøjeste antal siden starten af ​​pandemien.

Det skriver Felix Richter for statista.com, 22. december 2021.

I en mediebriefing mandag slog Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, generaldirektør for Verdenssundhedsorganisationen (WHO), på alarmklokkerne og opfordrede folk til at genoverveje deres ferieplaner. “Vi er alle trætte af denne pandemi. Vi ønsker alle at tilbringe tid med venner og familie,” sagde han. Men “en begivenhed, der er aflyst, er bedre end et aflyst liv,” tilføjede han skarpt og konkluderede, at “det er bedre at aflyse nu og fejre senere, end at fejre nu og sørge senere.”

I samme briefing citerede WHO-chefen også nogle dystre tal, der satte pandemiens dødsrate i perspektiv. Ifølge WHO-data pr. 21. december er 3,45 millioner mennesker døde af Covid-19 indtil videre i år, hvilket overstiger sidste års dødsfald som følge af HIV/AIDS, tuberkulose og malaria tilsammen. Og tallet tæller ikke de overskydende dødsfald forårsaget af forstyrrelser af væsentlige sundhedstjenester med.

For endelig at afslutte pandemien i 2022 opfordrer Dr. Tedros det globale samfund til at stoppe den ulige fordeling af eksisterende vacciner. “Hvis vi skal afslutte pandemien i det kommende år, må vi stoppe uligheden ved at sikre, at 70% af befolkningen i hvert eneste  land er vaccineret i midten af ​​næste år,” sagde han.

Bannerfoto: Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, generaldirektør for Verdenssundhedsorganisationen (WHO). Kilde WHO

Visited 9 times, 3 visit(s) today

Kommentarer

 1. Eigil Thomassen

  Kære Kjeld Hansen!
  Læser altid med stor interesse dine artikler. Har også købt et par af dine bøger og hørt dig til et møde i Åbenrå engang.
  Men nu det der indlæg med at corona kræver flere dødsfald end tb, aids og malaria tilsammen. Ja corona har åbenbart krævet cirka 3,5 millioner i år og de andre sygdomme 2,8. Men når epidemien har raset ud vil der stadig dø mindst 2,8 millioner af tb/aids/malaria årligt, sygdomme som man kunne kurere hvis viljen var der – i Danmark dør der jo næsten ingen da man har effektiv medicin. Derimod anvendes astronomiske summer på corona med tvivlsom effekt (se f. eks. Flemmings hjemmeside, http://www.hejdanmark.dk, hvor han angiver et beløb på 10000000000 i DK alene til test). Min pointe er altså at man kunne rede flere menneskeliv ved at bruge pengene på tb/aids/malaria frem for på corona.
  Venlig hilsen
  Eigil Thomassen

  • Kære Eigil,
   Du har så absolut en pointe, og lur mig, om ikke den diskussion allerede er begyndt ikke mindst hos den hjemlige politiske opposition, men vi gavner ikke den faktabaserede diskussion ved at forbande de, der mener noget andet en os selv. Jeg vil gerne anbefale en smule ydmyghed overfor personer som WHO-formanden – han ved utvivlsomt, hvad han taler om. Godt Nytår Kjeld Hansen

 2. Eigil Thomassen

  Der kommer lige lidt mere når jeg nu er i gang. Tænker på landbrugets “økonomiske krise”. Jeg har meget svært ved at se den krise. De bønder jeg kender kører rundt i store SUV’er og tager på ferie i Australien. Som du naturligvis ved har antallet af tvangsauktioner i mange år ligget stabilt lavt, under 1% af samtlige bedrifter per år. Enhver anden branche ville juble hvis den kunne nøjes med at 1% af virksomhederne måtte lukke om året på grund af dårlig økonomi.
  Godt nytår!
  Eigil Thomassen

Skriv en kommentar