En oplagt julegave i år – og så er det et super godt tilbud… Vi skal have ryddet op på boglageret og sælger derfor ud af “Det store svigt” fra 2017. Bogens oprindelige pris har været 399,- kr. for de 463 rigt illustrerede sider i stort format.

Juleprisen i år er 200 kr. for et eksemplar, 400 kr. for to – men så får du lige et 3. eksemplar gratis med i handlen, så altså 3 for 400 kr.. Vi betaler portoen.

Du kan bestille på mobilpay 26215326 eller på mail kjeld@baeredygtighed.dk, men vi sender dem først, når du har betalt.

Her er en introduktion til værket:

Er vi ikke blandt de rigeste nationer på kloden, og har vi ikke verdens bedste naturfredningslov? Hvordan gik det så til, at det yndige land alligevel endte med en natur, der er blandt de ringeste i Europa? I 100-året for den første naturfredningslov stiller Kjeld Hansen skarpt på naturfredningens stærke og svage sider.

Bogen afslører, hvordan millioner af kroner er spildt på nyttesløse fredninger som for eksempel i Tøndermarsken, Varde Ådal, Rold Vesterskov og Værnengene i Vestjylland. I dag har naturen det værre, end før de kostbare fredninger blev gennemført. Samme billede tegner sig for en meget stor andel af de naturfredninger, som forfatteren har undersøgt. Blandt årsagerne til det enorme pengespild og naturtab peger han på fredningsnævnenes inkompetence, politikernes upålidelighed og myndighedernes svigtende kontrol. Kun takket være EU’s skrappe naturdirektiver er det ikke gået endnu værre. Forfatteren har gennemgået samtlige 5797 naturfredninger, som myndigheder og politikere officielt hævder, der er gennemført siden 1917, men bogen afslører, at det sande antal blot er 1843. Kun ved at tælle kirker, store sten, forbud mod reklameskilte og P-pladser ved strandene med som ”naturfredninger”, er det lykkedes at puste antallet op og skabe illusionen om det naturfredede Danmark.

Bogen konkluderer, at staten har spillet fallit som naturens beskytter, mens private fonde og naturforeninger i stigende grad tager ansvaret på sig. Danmarks fineste natur er i dag på private hænder, mens staten rask væk sælger ud af de nationale naturklenodier. Fremtidens eneste bolværk mod det totale udsalg er Danmarks Naturfredningsforening og frygten for EU-kommissionen.

Læs anmeldelser her.

Visited 2 times, 1 visit(s) today

One Comment

  1. Der synes en meget ensidig forklaring og Danmarks Naturfredningsforening ses ikke som Verdensmester men med uhæmmet magt til at indføre alene deres egne meninger uden hensyn til alm. borgere!

Skriv en kommentar