Giftregn – nej tak!

Giftregn_æbleparaply

Landsforeningen Praktisk Økologi arrangerer gåture i protest mod giftregnen fra det konventionelle landbrug. Protesten løber af stablen 1. oktober 2016 fra 10.00-12.00. Deltagerne vil bære paraplyer pyntet med æblehøst for at skabe opmærksomhed på at gift, som spredes – ganske lovligt – på danske agre uforklarligt ender i regnvand og på frugt og grønt, hvor giften ikke er tilladt, hverken hos økologiske eller konventionelle frugt- og grøntsagsavlerne.

Prosulfocarb pr kommune grafik Reed III

Gylle.dk har offentliggjort dette kort over giftregnen i de danske kommuner. Læs her, hvem der sprøjter med det giftige stads.

Danskernes velfærd glemmes
Landbruget toppes om, hvem der skal erstatte, at både konventionelle og økologiske avlere får forurenet deres høst af frugt og grønt med prosulfocarb. Det er aktivstoffet i flere kommercielle sprøjtemiddelbrands, og det næstmest anvendte pesticid i dansk landbrug. Ingen taler om, at når giften kan findes over grænseværdierne i supermarkedernes stikprøvekontrol af frugt og grønt og i målinger af regnvand, så må også danskerne leve i usikkerhed for, om giften falder i vores haver, på barnevogne og i baggårde. Ingen ved det og ingen ved, hvad det betyder for menneskers, dyrs og naturens liv og levned.

TrineKrebs

Trine Krebs er formand for Landsforeningen Praktisk Økologi.

Vi vil have sikkerhed for at gift ikke falder i vores haver og hoveder
“Vi er en del borgere, som gerne vil undgå gift. Vi gør, hvad vi kan i det daglige for at købe og dyrke mad og forbrugsgoder med så få giftstoffer, som muligt, og så er det altså ikke rimeligt at dette meget flygtige aktivstof fra landbruget kan ende på vores grøntsager, frugttræer og hoveder,” siger formanden for Landsforeningen Praktisk Økologi, Trine Krebs. Hun forklarer: ”Vi ser rigtig gerne at dette aktivstof prosulfocarb forbydes og at danske borgere og politikere står sammen om at skabe langsigtede strategier for, hvordan vi kan undgå brugen af gift i produktionen af vores mad”.

Pressekontakt
Trine Krebs kan kontaktes på 26 71 32 54 og på formand@praktiskoekologi.dk

Comments

comments

Kjeld Hansen, forfatter, journalist, foredragsholder, debattør, landmand

Kjeld Hansen

Debattør, foredragsholder
Forfatter, journalist
Mail til Kjeld Hansen

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.