Handl nye kartofler lokalt – nu med giftsprøjtet grøftekant…

Nye kartofler fra en landmand med dårligt landmandsskab. Fotos: Carsten Sohl

En læser af gylle.dk – Carsten Sohl fra Varde – har sendt et par billeder med denne beske beretning om dagliglivet i Vestjylland…

Carsten Sohl

“I 30 år har jeg handlet bevidst lokalt af nye lækre kartofler ved Heager ved Nordenskov, netop på denne årstid inden min egn avl er klar fra Grundlovsdag. Jeg elsker nye kartofler.

Det er slut nu med handel der, sådan en gang dårlig landmands skab med ulovlig sprøjtning helt ud til asfalten, hvor kartoflerne sælges, det kan jeg slet ikke klare at se på mere. Der findes ingen gode undskyldninger for dette overgreb på vores fælles arealer.

Har en god Pinse, jeg holder fri i dag og tager på Arnbjerg og drikker morgenkaffe med familie.”

Er det her også et “uheld” – eller er kartoffelproducenten fuldstændig ligeglad med landbrugets flossede image? Foto: Carsten Sohl

Comments

comments

En kommentar til Handl nye kartofler lokalt – nu med giftsprøjtet grøftekant…

  • Torben Aagesen skriver:

    Og så længe landbrugslobbyisterne trives på Ckristiansborg, kal de nok vide fortsat at stikke folketinget blår i øjnene. Fra Venstre og Socialdemokraterne er der ingen sans for hvad borgerne ønsker. Et træk der desværre efterhånden går igen i andre partier med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kjeld Hansen, forfatter, journalist, foredragsholder, debattør, landmand

Kjeld Hansen

Debattør, foredragsholder
Forfatter, journalist
Mail til Kjeld Hansen

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.