Invitation til demonstration mod ny stor svineproduktion i Rislev

Søndag d. 27. august kl. 14-16   Startsted: Næstved Friskole, Havrebjergvej 3, 4700 Næstved

Næstved Kommune har godkendt en ny stor svineproduktion i den lille by Rislev ved Næstved. Men det sker ved at udnytte et hul i loven og med naturen som taber.

Derfor inviterer Greenpeace i samarbejde med Miljøforeningen for Rislev og Nedre Suså og Rislev Bylaug til en folkelig og fredelig demonstration.

Svinekødsbranchen er i frit fald i hele Europa, og erhvervet hører til de mest forhadte ude på landet. Alligevel giver myndighederne gang på gang tilladelser til nye udvidelser, selvom det betyder støj, møg og stank i lokalområderne og ringe velfærd for millioner af svin. Foto: DB

I Rislev bor 417 mennesker midt i en perle af sårbar, beskyttet natur, hvor blandt andet den fredede store vandsalamander og andre paddearter lever. Der er én stor nabo: en industriel produktion af 120.000 svin. Det er lig med voldsom forurening fra kvælstof og ammoniak via luften. Lugt og støj står ud fra de industrielle stalde. Og nu har denne svinefabrik fået vokseværk.

Her ligger friskolen

Tybjerggård Breeding A/S vil udnytte et hul i loven – “matrikelfinten” – til at udvide med endnu en stald til ca. 20.000 slagtesvin. Det vil forurene naturen voldsomt, og vi kan miste unikt dyre- og planteliv.

Matrikelfinten er ikke alene et hul i loven, det er hul i hovedet. Den bruges til at omgå miljølovgivningen, og det kan ske overalt i landet. Sagen i Rislev er principiel og et eksempel på, at lovgivningen hverken beskytter natur eller naboer. Det skal der laves om på! Nu må miljøminister Magnus Heunicke lukke dette hul i loven og få stoppet byggeriet!

Greenpeace håber, at mange vil møde op, og vi opfordrer til at tage bannere, skilte, flotte t-shirts og andet festligt med. Spred gerne ordet☺

Bannerbillede: Greenpeace-aktion på Fyn. Foto: Erik Albertsen/Greenpeace

Visited 20 times, 4 visit(s) today

One Comment

  1. Bjarke Jakobsen

    Jeg kan desværre ikke deltage, men i såfald jeg ikke allerede havde andre planer ville jeg have taget det offentlige helt her fra Fredericia for så vigtig en sag! Al mulig held og lykke og godt gjort!

Skriv en kommentar