Juli 2019 blev den varmeste måned nogensinde registreret på Jorden. Ifølge data fra NASA var gennemsnitstemperaturen i løbet af den seneste juli-måned 2,34 ° C over gennemsnitstemperaturen beregnet for årene 1980 til 2015 og brugt som referenceperiode for diagrammet.

Det skriver Katharina Buchholz, 16. august 2019, for statista.com.

Katharina Buchholz, statista.com

Som det ses af de månedlige temperaturer i de valgte år siden 1880, ligger vintertemperaturen naturligvis under det flerårige gennemsnit i referenceperioden, hvilket er et enkelt tal, der viser gennemsnitstemperaturen over en lang periode uanset årstider.

Sommertemperaturer er naturligt over basisperiodens flerårige gennemsnit, men afviger mere og mere fra det. Mens de månedlige gennemsnit steg med hver 20-årig periode, udviser 2019 endnu et spring op fra 2000. Det er blandt de varmeste år siden begyndelsen af ​​registreringen af temperaturer, og det ser ud til at bryde rekorden for det varmeste år nogensinde.

Indlandsisen smelter med foruroligende hast. Foto: Wikipedia

De globale data for temperaturer tæt ved jordoverfladen kommer fra vejrstationer på land såvel som fra skibe, bøjer og satellitmålinger over verdenshavene. Ifølge videnskabelige dokumentation vil den fortsatte globale opvarmning føre til ændringer i styrke, hyppighed, rumlige omfang og varighed af ekstreme vejrbegivenheder. 2019-varmen havde også en stærk indvirkning på polare isforhold: Den arktiske indlandsis nåede et historisk lavpunkt i juli (19,8% under gennemsnittet), ligesom den antarktiske indlandsis, der nåede sit mindste omfang for juli i 41 års observationer.

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Kommentarer

 1. Steen Ole Rasmussen

  Den globale opvarmning er det afgørende aspekt af civilisationens indgreb i sit naturgrundlag. Det er her, vi ser det selvnegerende i civilisationens udvikling, i udviklingen fra naturtilstand til civilisation og tilbage igen: https://www.information.dk/debat/2008/11/naturtilstand-civilisation

  De selvforstærkende naturlige mekanismer bag den globale opvarmning er i gang, og den truende udvikling er sandsynligvis allerede kommet til det irreversible punkt, hvor problemerne for menneskeheden griber selvforstærkende over i hinanden i en kæde af sammenhænge, som intet individ eller noget system kan overskue eller handle med sikker hånd på. Vor succes er blevet sin egen modsætning. Bogen, https://www.saxo.com/dk/vesten-mod-vesten_rune-lykkeberg_haeftet_9788775145454 , var skrevet længe før den udkom med Rune Lykkeberg som forfatter. https://www.google.dk/search?ei=P2JaXbu2IImLk74Pvp2B4Ac&q=realitetens+konflikt+versus+konfliktens+realitet&oq=reali&gs_l=psy-ab.1.0.35i39j0i131l2j0j0i131j0l2j0i131j0j0i131.1183.3706..6560…1.0..1.214.976.0j6j1……0….1..gws-wiz…..10..0i67.BO9jpLs9qwY

  De største syndere i relation til forbrydelsen mod naturgrundlaget står den sejrende livsstil for med Donald Trump i spidsen for det hvide hus.

  Den økonomiske udvikling har siden industrialiseringens begyndelse været båret af de fossile brændsler, og verdens sidste supermagt benytter sig nu af sin position med et tilbud om at købe Grønland og dermed tilgangen til de gigantiske ressourcer, som er blevet tilgængelige omkring Nordpolen i takt med isens forsvinden.

  Danmarks rolle som logrende vedhæng til den sejrende dødskultur er velkendt:
  Folketinget gik med i krigen i Irak for olie i 2003 i optakten til en periode, hvor Bjørn Lomborg og Henrik Svensmarks patetiske omgang med sandheden om den menneskeskabt global opvarmning var den foretrukne i de “demokratistøttede” kommercielle og public service medier.

  Kaskaderne af civilisationens selvpåførte problemer vælter frem som lig ud af det skab af fortielser, samtlige politiske partier har gjort sig skyldige i.

  Konsekvenserne af den globale opvarmning og vestmagternes krige i Mellemøsten har været folkevandringer mod EU, som i dag er en af de største politiske udfordringer. Det blinde had til udlændinge kan således begrundes med olie og global opvarmning. Men det er for svært at forstå for Paludanskerne, der boltrer sig frit på Facebook under JP’s debatindlæg.

  Medierne har travlt med at definere Trump som faktaresistent, men fakta er, at Trump er konsekvens af den tradition for faktabenægtelse, som man selv stod for med demokratistøtte op gennem nullerne.

  Det gigantiske kognitive svigt, som man er vidne til nu, skal ses som et rungende nul i nævneren, hvor beviserne buldrer frem i tælleren uden funktionel værdi. Sålænge vi har folk som Trump i det hvide hus, så er der ingen hjemme. Og så længe der ikke er nogen hjemme, vil de blinde økonomiske vindere fortsætte, bruge deres magt til at pumpe olien op fra havet omkring Nordpolen og brænde den af. Det er den fortsatte udvikling, en udvikling der er sit eget største problem.

  Vi ser Mette Frederiksen for os, hvor hun får et tilbud, som hun ikke kan sige nej til, og hun kan skrive sig ind i historien sammen med Per Hækkerup, der gav nordmændene olien og Anders Fogh, der sendte Danmark i krig for olie.

  Resultatet vil være at læse på en mindesten, anbragt på Frøbjerg Bavnehøj på Fyn, som et af de sidste steder på min fødeø, der da ikke er forsvundet i det stigende hav om et par hundrede år.

Skriv en kommentar