Der steges stadig kød i Europa, men ikke længere i de samme rå mængder. Foto: Piqsels

Både EU og Statista.com rapporterer, at kødforbruget forventes at falde over hele Europa i de kommende år. Det tyske marked er allerede reduceret markant i de seneste 15 år. Kun forbruget af kyllingekød vokser på tværs af kontinentet, mens markedsandelene for alle andre kødtyper skrumper

Bæredygtighed med dets miljømæssige, økonomiske og samfundsmæssige målsætninger forventes at spille en stadig mere fremtrædende rolle på EU’s kødmarkeder, både for producenter og forbrugere. Det skriver EU i sin prognose ”Agricultural Outlook 2021-31”, hvor tendenserne begrundes med, at modernisering, innovative teknologier og ændringer i landbrugspraksis vil føre til mere effektiv og mere miljøvenlig kødproduktion. Ydermere vil bekymringer over miljøet og klimaændringer resultere i, at forbrugerne er mere opmærksomme på produktionsprocessen og produkternes oprindelse. Forbrugernes vaner vil også være drevet af sundhedsmæssige hensyn samt bekvemmelighed. Samlet set forventes EU’s forbrug af kød pr. indbygger at falde fra 69,8 kg i 2018 til 67 kg i 2031.

Statista.com peger også i sin rapport på ændringer i forbrugernes efterspørgsel på kød som årsagen. Motiveret af dyrevelfærd, miljøhensyn og deres eget personlige helbred, vedtager flere og flere mennesker diæter, der skærer kød helt væk. Desuden reducerer mange europæere mængden af kød, de indtager.

Forbrugerne har også kunnet lide de plantebaserede køderstatninger, og fremkomsten af disse produkter skærer sig stadigt dybere ind i kødtærten. Ydermere vil en ny konkurrent sandsynligvis bidrage til kampene for konventionelle kødprodukter: Kulturkød (kød dyrket i industrielle beholdere) ser ud til at være klar til en succesfuld markedsadgang i den nærmeste fremtid.

Denne rapport giver et overblik over tendenser for kødforbruget, hvordan forbrugeradfærden ændrer sig, og et bud på sammensætningen af fremtidens kødmarked.

Sådan tror EU, at svinekødsmarkedet vil udvikle sig frem mod 2035. Kilde: EU Agricultural Outlook 2021-35

Rapporten indeholder

Beskrivelse

01 Kødforbrugstendenser

Kødforbrug i Europa

Fokus på europæiske landes kødmarkeder

Økologisk kød

Ændringer i kødprisen

02 Forbrugeradfærd

Kostvaner i Europa

Generationernes vaner

Reduktion af kødforbrug

Forbrugernes motivationer og hensigter

Forskydninger i kødforbruget

03 Kødets fremtid

Køderstatninger

Forbrugernes valg

Kulturkød

Prognose for det globale kødmarked

Bestil rapporten her.

Bannerbillede: Kød i lange baner, men efterspørgslen skrumper.

Visited 24 times, 1 visit(s) today

Skriv en kommentar