Lån fra danske forbrugere skal sætte yderligere fart i lokale fødevarer

lokaleproducenter

Coop-koncernen vil være bindled mellem små, økonomisk trængte fødevareproducenter og kunder, der ønsker at stille penge til rådighed. Det skriver finans.dk 18. oktober 2016.

PeterHøgsted

COOP-direktør Peter Høgsted.

“Et led i vores samlede strategi er, at vi gerne vil have flere små leverandører af fødevarer. Vi ved, at mange af dem har pres på økonomien. Så derfor vil det være oplagt, hvis nogle af vores medlemmer har penge, der kan lånes ud, at de mod renter kan stille dem til rådighed for små fødevarevirksomheder gennem os,” siger Peter Høgsted, topchef for Coop, til Finans.

Fænomenet kaldes “crowdfunding” eller “crowdsourcing”, hvor mange private bidrager med mindre beløb, som samlet bliver til et større beløb.

Coop er på vej med en digital masterplan, hvor netop crowdfunding blandt deres medlemmer er en del af planen for i højere grad at aktivere detailkædens medlemmer.

En smart detalje ved crowdfunding er, at det giver et tydeligt fingerpeg for den enkelte fødevareproducent, hvorvidt der er efterspørgsel efter den vare, de ønsker at fremstille.

gisselfeld

“Bondens marked” på Gisselfeld ved Haslev trækker stadig flere og producenter og forbrugere til.

Comments

comments

Kjeld Hansen, forfatter, journalist, foredragsholder, debattør, landmand

Kjeld Hansen

Debattør, foredragsholder
Forfatter, journalist
Mail til Kjeld Hansen

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.