Monsanto til danske landmænd: Hjælp os mod forbrugerne!

Monsanto beder nu danske landmænd om hjælp til at få en ny godkendelse af glyphosat om fem år. Det skriver Maskinbladet.dk den 2. marts 2018 og i den trykte avis den 9. marts. Glyphosat fik en godkendelse på kun fem år, og på Landmandstræf 2018 i Randers brugte konsulent Hans Jørgen Hansen, Monsanto, en stor del af sin taletid på at opfordre landmændene til at deltage i debatten.

– Der er gået følelser i det her. Politikerne lader sig presse af underskrifter og tilsidesætter de godkendelsesprocedurer, som de selv har sat op, påstod Hans Jørgen Hansen.

– Det er vigtigt at I med jeres faglige viden deltager i debatten om glyphosat på Facebook, Twitter og de øvrige sociale medier, sagde konsulent Hans Jørgen Hansen, Monsanto, på Landmandstræf 2018 i Randers.

På kemibranchens Landmandstræf er der tradition for, at konsulenterne fra de deltagende virksomheder anvender deres taletid på at fremhæve egne produkternes fortræffeligheder, skriver Maskinbladet, men da det blev Monsantos tur til at indtage podiet, brugte Hans Jørgen Hansen kun en beskeden del af sin taletid på at tale om produktet Roundup.

Beslutninger på følelser frem for fakta

Han anvendte i stedet tiden på at forklare om afstemningen i EU, der kun forlængede godkendelsen af glyphosat med fem år.

– Til sidst var det Tyskland, der rykkede sig fra at stemme neutralt og til at stemme for en godkendelse. Allerede nu hører vi, at godkendelsen af glyphosat er et tema i den igangværende regeringsdannelse i Tyskland, og derfor ved vi overhovedet ikke hvor vi står om fem år, forklarede Hans Jørgen Hansen.

Sig sandheden, danske landmænd!

Det er ikke mindst unge kvinder, der er bekymrede over glyphosat-rester i deres børn, som danske landmænd skal hjælpe med at berolige.

Ifølge Hans Jørgen Hansen er glyphosat verdens mest gennemtestede molekyle.

– I Monsanto har vi nær sagt kilometer vis af dokumentation, der viser at glyphosat er ufarligt for både mennesker og miljøet. Men når beslutninger beror på følelser frem for fakta, kan vi som virksomhed ikke gøre mere. Beslutningen er flyttet fra forskere der kan dokumenter fakta og over på de sociale medier, hvor alle uanset indsigt har ret til at ytre sig. Skal vi gøre os forhåbninger om en ny forlængelse om fem år, bliver vi og i nødt til at deltage i debatten på Facebook, Twitter og de øvrige sociale medier, sagde Hans Jørgen Hansen til de godt 200 landmænd i Randers.

Konsulenten påstod derefter, at forbrugerne bliver ført bag lyset, og at kun landmænd kender sandheden om glyphosat.

– På nettet florerer der så mange rygter og usandheder, at den almindelige forbruger ikke har en chance for at se hvad der er fup og hvad der er fakta. Derfor er det let at indsamle underskrifter imod et bestemt produkt. Brug ved enhver lejlighed jeres faglige viden til at fortælle hvordan i ser sandheden, og hvordan glyphosat trækker CO2-regnskabet i den rigtige retning i forhold til hvis kvik skal bekæmpes med stål og dieselolie, sagde Hans Jørgen Hansen.

Både amerikanske, tyske og franske forbrugere har demonstreret voldsomt mod Monsanto, der er verdens største producent af sprøjtegifte med glyphosat.

Comments

comments

Kjeld Hansen, forfatter, journalist, foredragsholder, debattør, landmand

Kjeld Hansen

Debattør, foredragsholder
Forfatter, journalist
Mail til Kjeld Hansen

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.