Regionsmedlem Poul Erik Andreasen (S), Nørregade 30, Dronninglund har skrevet dette debatindlæg til avisen Nordjyske 6. august 2017. Med forfatterens tilladelse bringes der her:

For ca. 30 år siden kunne vi fornøje os med den engelske komedieserie Muppet Show. I persongalleriet befandt sig en miss Piggy og ikke mindst to aldersstegne gentlemen, som fra balkonen kommentere begivenhederne. Essensen var, at de selv var de klogeste, og at de øvrige ikke havde forstand på noget som helst. Det var ret morsomt lavet.

Knap så morsom er Nordjyskes Muppet Show løbende over de sidste to år. Miss Piggy er ikke med, men til gengæld er antallet af ældre bedrevidende mænd hævet med 50%.

Her er de to “look-alikes” fra det nordjyske Muppet Show.

Det drejer sig om de tre gamle velhavende landmænd Flemming Fuglede Jørgensen, Erik Ugilt Hansen og Bent Hjort Knudsen. Formentlig er alle tre solidt forankret i foreningen “Bæredygtigt Landbrug”. Et totalt misvisende navn, der svarer til at dansk Folkeparti kaldte sig Allahs Sønner!

De tre ældre økonomisk velpolstrede landmænd sendte fra deres store gårde i lang tid fælles indlæg om de mange urimeligheder, de stakkels landmænd blev udsat for fra Folketingets og EUs side. Krav om mindre kvælstof, ammoniak, plantegifte og penicillin til grisene. Alt sammen yderst fornuftige krav for at skåne naturen for yderligere forringelser og menneskene for flere sygdomme.

Undervejs ledte jeg forgæves efter en lille smule taknemmelighed over de store tilskud som danske skatteydere har betalt via bidrag til EUs landbrugsstøtte. Jeg håber da, at Fuglede Jørgensen , når han opholder sig på sit franske vinslot, vil sende en venlig tanke til de danske skatteydere, og glæde sig over, at bøndernes socialhjælp som kaldes landbrugsstøtte, ikke er underkastet samme skrappe sanktionsregler, som de almindelige kontanthjælpsmodtagere. Her modregnes jo omhyggeligt enhver indtægt ud over kontanthjælpen, ja selv formue skal bruges før kontanthjælpen kommer til udbetaling.

Her er et billede af den rigtige sure Flemming Fuglede Jørgensen fra Nordjylland.

Den samlede fagkundskab og andre der tager til genmæle bliver straks affærdiget som fejlorienterede og uvidende. Har i aldrig tænkt på om i selv var galt afmarcheret. Der er jo faresignaler nok rundt omkring . Hvor mange tusinder skal smittes med MRSA inden i beder folketinget om at stoppe epidemien? Og hvor stor tilbagegang af arter i flora og fauna er i parat til at acceptere på landbrugets alter.

Hvor mange millioner af smågrise skal dø fordi i tager dem for tidligt fra soen og derfor fylder dem med penicillin for at ikke alt for mange skal dø. Alt sammen i effektivitetens hellige navn. Hvornår synes i , at nok er nok?

I det sidste halve års tid har to af de tre “hellige krigere” tilsyneladende mistet pusten. Det ville pynte gevaldigt på debatsiden, hvis også du Flemming Fuglede Jørgensen ville indse, at du har spændt dig for en forkert vogn. Desuden kunne Nordjyske spare en del avissider og dermed nogle træer.

Comments are closed.