Når kommunikationschefen går i kloster…

AnneWillemoes_1AnneWillemoes_2l

I mere end 10 år forsvarede Anne Willemoes de danske svineproducenters høje niveau for dyrevelfærd osv. Som kommunikationsdirektør hos den altdominerede slagterikoncern afviste hun indigneret og effektivt enhver kritik af forholdene på de danske svinefabrikker, samtidig med at hun gang på gang påstod at sige sandheden. Nu har hun sagt op og er på vej ud af koncernen.

“Jeg har gennem alle de ti år valgt at sige tingene, som de er”, påstod hun endnu en gang i sin afskedstale på konferencen Vækst 2015.

Men hvad skete der så? I samme tale indrømmede Willemoes derefter åbent, at hun aldrig har været ærlig om forholdene i svineindustrien, men den sensation opfangede landbrugsavisen.dk ikke. Avisen plaprede bare videre derud med “Ærlighed omkring erhvervet har været en rød tråd for Anne Willemoes” osv. osv.

Den prekære udtalelse er markeret med en rød ramme af gylle.dk.

Comments

comments

Kjeld Hansen, forfatter, journalist, foredragsholder, debattør, landmand

Kjeld Hansen

Debattør, foredragsholder
Forfatter, journalist
Mail til Kjeld Hansen

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.