Billede-01
Børn elsker at lege med maden – også den økologiske!

“Vær med til årets største Økofest” – sådan lyder invitationen til en hel uges hyldest til det rene landmandsskab og de garanteret giftfrie madvarer.

Her er et uddrag af pressemeddelelsen:

Fra 26. august til 1. september (uge 35) sætter Økologisk Landsforening fokus på økologien sammen med blandt andre Dyrenes Beskyttelse, FOOD, Madkulturen, COOP, Danmarks Naturfredningsforening og en masse andre store og små aktører. Den Økologiske Uge fejrer økologien sammen med dig og for dig. Alle er inviteret med!

Billede-02
Et af økougens forslag går ud på at spise økologisk i madklubben.

Over hele landet vil det summe af aktivitet og økologisk madglæde i uge 35, når alle sejl sættes til for at fejre økologien. Både ude på gårdene og i de større byer er der allerede planlagt en lang række aktiviteter for børn og voksne: Høstmarkeder, fællesspisning, kæmpe øko-marked i centrum af København og andre kulinariske oplevelser i økologiens tegn.

Skab din egen øko-event

Samtidig har du mulighed for selv at skabe dine egne økologiske events og dermed blive en del af festlighederne. Du kan f.eks. planlægge økologisk fællesspisning med dine naboer, arrangere et øko-frikvarter i den lokale skole, lave en økologisk picnictur med dine venner eller noget helt andet.

Hos Økologisk Landsforening tror man nemlig på, at alle økologiske valg tæller. ”Det er jo de færreste af os, der er i stand til at leve 100 % økologisk, men alle kan være med på et eller andet niveau. Og hver en rosin og hver en liter mælk tæller i det økologiske regnestykke,” siger projektleder Gitte Hvoldal, Økologisk Landsforening.

Danmark på det økologiske verdenskort

Den Økologiske Uge sætter Danmark på det økologiske verdenskort, for det er den største samlede kampagne for økologien nogensinde.

Gitte_Okouge
Gitte Hvoldal leder øko-ugen, men står også gerne selv i køkkenet.

”Vi er utroligt stolte af, at Danmark på mange måder er et økologisk foregangsland. Det hylder vi med Den Økologiske Uge. Og så fejrer vi fællesskabet, den økologiske madglæde og begejstringen over alt dét, som økologien gør – for natur, dyr og mennesker,” forklarer Gitte Hvoldal.

Her er hele programmet

Læs om Økologisk Landsforening

Comments are closed.