the-monsanto-years
Neil Young.

Det legendariske musikikon Neil Young er måske bedst kendt for sine sange ”Heart of Gold”og ”Rockin In The Free World ”, men han vil snart få endnu mere opmærksomhed for sit seneste sæt af sange til udgivelse. I samarbejde med Willie Nelsons sønner har Young fornylig annonceret et nyt album med titlen ”The Monsanto Years”.

Det skriver Amanda Froelich på TrueActivist.com 4. maj 2015.

Som man måske kan gætte, består albummet af sange, der kritiserer kemigiganten Monsanto, som Neil har advaret imod i årevis. 16. juni vil albummet blive frigivet med Young selv og bandet ”Promise af Real” til at promovere det ved starten af sommerens koncerttourne.

Albummet rummer titler som “Seeds”, “Too Big To Fail”, “Monsanto Years” og “Rock Starbucks.” Neil Young er en aktivist, der ikke er bange for at synge om de forhold, der optager ham.

Young er en anerkendt fortaler for bæredygtig forandring. Tilbage i november 2014 opfordrede han til en boykot af Starbucks for deres forsøg på at blokere GMO-mærkning i Vermont. Musikbladet Rolling Stone rapporterede dengang: “Neil Young søger en ny kilde til sin daglige cafe latte. Denne rockmusiker annoncerede på sin hjemmeside i denne uge, at han boykotter Starbucks, fordi kaffevirksomhedens deltager i en retssag mod staten Vermonts nye krav at mærke genmodificerede ingredienser.”

Det faktum, at dette rockikon slår alarm på en kreativ måde over Monsantos kræftmistænkte kemikalier og uetiske forretningsmetoder, siger noget om, hvor langt den kollektive mentalitet har udviklet sig. Han vil formentlig ikke kun oplyse sine musiklyttere gennem sine ord, men sikkert også inspirere andre til at handle på samme måde.

Monsanto svarer igen på kritikken.

Comments are closed.