Neil Young udgiver nyt album: “The Monsanto Years” med kras kritik af kemigiganten

the-monsanto-years

Neil Young.

Det legendariske musikikon Neil Young er måske bedst kendt for sine sange ”Heart of Gold”og ”Rockin In The Free World ”, men han vil snart få endnu mere opmærksomhed for sit seneste sæt af sange til udgivelse. I samarbejde med Willie Nelsons sønner har Young fornylig annonceret et nyt album med titlen ”The Monsanto Years”.

Det skriver Amanda Froelich på TrueActivist.com 4. maj 2015.

Som man måske kan gætte, består albummet af sange, der kritiserer kemigiganten Monsanto, som Neil har advaret imod i årevis. 16. juni vil albummet blive frigivet med Young selv og bandet ”Promise af Real” til at promovere det ved starten af sommerens koncerttourne.

Albummet rummer titler som “Seeds”, “Too Big To Fail”, “Monsanto Years” og “Rock Starbucks.” Neil Young er en aktivist, der ikke er bange for at synge om de forhold, der optager ham.

Young er en anerkendt fortaler for bæredygtig forandring. Tilbage i november 2014 opfordrede han til en boykot af Starbucks for deres forsøg på at blokere GMO-mærkning i Vermont. Musikbladet Rolling Stone rapporterede dengang: “Neil Young søger en ny kilde til sin daglige cafe latte. Denne rockmusiker annoncerede på sin hjemmeside i denne uge, at han boykotter Starbucks, fordi kaffevirksomhedens deltager i en retssag mod staten Vermonts nye krav at mærke genmodificerede ingredienser.”

Det faktum, at dette rockikon slår alarm på en kreativ måde over Monsantos kræftmistænkte kemikalier og uetiske forretningsmetoder, siger noget om, hvor langt den kollektive mentalitet har udviklet sig. Han vil formentlig ikke kun oplyse sine musiklyttere gennem sine ord, men sikkert også inspirere andre til at handle på samme måde.

Monsanto svarer igen på kritikken.

Comments

comments

Kjeld Hansen, forfatter, journalist, foredragsholder, debattør, landmand

Kjeld Hansen

Debattør, foredragsholder
Forfatter, journalist
Mail til Kjeld Hansen

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.