Danske forskere anbefalede for to år siden at screene for resistent bakterie i svinestaldene, sådan som det nu sker i Norge. Alligevel indgår screeningen ikke i ministerens MRSA-plan, og den får derfor begrænset effekt.
YvonAgersoHvis Danmark havde gjort som Norge og bekæmpet svine-MRSA ude i staldene, var vi sluppet for den voldsomme spredning af smitten, som foreløbig har ført til fire dødsfald. Det konkluderer en af Danmarks førende eksperter i resistente bakterier, Yvonne Agersø, der er seniorforsker ved DTU Fødevareinstituttets afdeling for epidemiologi og genomisk mikrobiologi. Det skriver Ingeniøren.dk 4. juni 2014.
»Hvis bakterien bliver ved at få lov til at sprede sig hos grisene, må vi også forvente, at flere mennesker bliver smittet,« påpeger Yvonne Agersø.
Den norske fødevarestyrelse har besluttet at screene samtlige norske svinefarme for at finde frem til smittede besætninger. Ved at kende omfanget af bakteriens udbredelse, kan de overvåge de smittefri besætninger og forhindre, at smittede smågrise bliver solgt videre og smitter andre svinefarme.
Læs hele artiklen her.

Comments are closed.