lejre_0107
Sagnlandet Lejre er et populært udflugtsmål. Her kan man tage på en tidsrejse fra stenalderens jægere og samlere, til jernalderens bønder, videre til vikingetidens handlende og ende hos 1800-tallets husmænd. Foto: Ulla Skovsbøl

Miljøminister Kirsten Brosbøl er sammen med forligskredsen bag nationalparkloven enige om at sende forslag til Nationalpark Skjoldungernes Land i høring.

En lille tryksag vil snart lande i postkasserne hos en del beboere i Lejre, Roskilde og Frederikssunds kommuner. Det er en tryksag, der beskriver planerne om en ny nationalpark ved Skjoldungernes Land omkring Roskilde Fjord.

Forligskredsen bag nationalparkloven, alle Folketingets partier undtagen Enhedslisten, er blevet enige om at sende forslaget til Nationalpark Skjoldungernes Land i offentlig høring. Dermed er Sjælland et stort skridt tættere på sin første nationalpark, og Danmark er på vej til at få sin fjerde.

– Med så bred politisk opbakning har en ny nationalpark ved Lejre og Roskilde Fjord lyse udsigter. Nu skal borgerne have lov at give deres meninger til kende, for opbakning fra lokalområdet er vigtigt i oprettelse af en nationalpark, siger miljøminister Kirsten Brosbøl.

Lokale kræfter har arbejdet på nationalparken siden 2004-2005, før de første nationalparker blev udpeget.

Læs hele artiklen på OrganicToday.

Comments are closed.