Musvaagedod
Musvågen døde en langsom og pinefuld død i den statslige pigtråd. Før den var det en dåhjort, der sad fast. Foto: Søren Wium-Andersen.

”Affald dræber dyrene” var en overskrift i Frederiksborg Amts Avis 4. marts 2014. Artiklen påpeger, at statsskovens gæster skal passe på med at smide affald i skoven. Men Naturstyrelsen bør også selv passe på skovens dyr gennem bedre hegning. Det skriver biolog Søren Wium-Andersen i en kommentar 7. marts. Han fortæller:

“I dag var jeg i Strøgårdsvang, som er en del af Gribskov, og så her, at der hang en død musvåge i en af de talrige pigtråde, som omkranser en parcel, der udlejes af styrelsen til kreaturgræsning. Musvågen havde fået en af piggene ind i vingen og kunne ikke komme fri. Den var langsomt død ved indtørring.

For et godt stykke tid siden var det galt med en dåhjort samme sted. Hjorten havde først fået viklet noget net ind i geviret, og da den efterfølgende ville passere det samme kreaturhegn, som musvågen døde i, gik det galt, og hjorten sad fast. Dåhjorten blev dog frisat. En tilkaldt skovarbejder skar geviret af dyret med en motorsav, hvorefter hjorten kunne slippe af sted.

Så min opfordring til Naturstyrelsen skal lyde: Få de resterende pigtrådshegn fjernet og erstattet af moderne el-hegn på alle statens arealer.”

Ansvaret for den dræbende pigtråd ligger hos Nordsjællands Skovdistrikt.

Visited 4 times, 1 visit(s) today

Comments are closed.