Danish Crown trak sig for nylig ud af en aftale om salg af fersk svinekød fra Danish Crowns nybyggede svinefabrik i Shanghai, der skulle have kastet masser af omsætning af sig, men Alibaba-selskabet viste sig ikke at kunne levere varen

Kina er verdens største marked for svinekød. Vi er nogen, der stadig husker, hvordan Danish Crowns topchefer gik rundt med armene over hovedet og smil så brede som Den Kinesiske Mur, da de for et par år siden indgik en salgsaftale i milliardklassen med Alibaba.

Nu er det hele faldet på gulvet?

Hør journalisterne Lars Attrup og Lone Andersen forklare og forsvare Danish Crowns milliondyre bommert…

Helt tilbage fra 2010, hvor den herostratisk berømte Venstre-politiker Eva Kjer Hansen (th.) var fødevareminister, har landbruget gang på gang på gang erklæret, at nu var dørene slået op på vid gab for Kina-eksporten. Billedet er fra Kjer Hansens 2. periode som fødevareminister (2015-2016), hvor hun også erklærede Kina-aftalen for indgået. Den første container kom dog først afsted i sommeren 2018, men allerede i november 2018 standsede kineserne importen. Nu er Danish Crowns egen fabrik i Shanghai også blevet ramt af svigtende samarbejde med kineserne. Nærmest Eva Kjer Hansen står svineproducent Asger Krogsgaard, der er næstformand i Landbrug & Fødevarer, så følger chefredaktør Henrik Lisberg fra landbrugsavisen og daværende direktør Karen Hækkerup fra Landbrug & Fødevarer. Pressefoto.
Visited 2 times, 1 visit(s) today

One Comment

  1. Kinamarkedet eksisterer kun i fantasien. Det er et skalkeskjul for at opretholde verdens største lorteproduktion (læs: svinekødsproduktion) i Danmark.
    Svinene ud af Danmark. Vi drukner i lort.

Skriv en kommentar