Rent og skært 100 pct. økologisk US-kød

Den amerikanske kødindustri holdes ofte frem som et skræmmebillede for de tendenser, som præger dele af den danske kødindustri: megastordrift, mishandling, medicinering og ringe kvalitet. Men US-landmænd er også leveringsdygtige i de stik modsatte kvaliteter. Her er en kort præsentation af Nuna Naturals, som måske kunne inspirere en og anden dansk producent?

kalkun uden hormoner

Bemærk deklarationen “NO added antibiotics, hormones, animal byproducts, or carrageenan”. Hvorfor ser man ikke samme anprisninger på danske økoprodukter.

Nuna er det indianske ord for “jord”, og navnet er inspireret af et ønske om at genoprette forbindelsen til oprindelsen af den mad, vi spiser, og integrere anstændige værdier i hvert eneste trin i processen. Nuna Naturals mission er enkel: at give forbrugeren den højeste kvalitet i bæredygtigt og humant producerede, 100 pct. økologiske kødprodukter.

Nuna Naturals følger disse principper i fremskaffelsen og markedsføringen af sine produkter:

Økologisk: Alle produkter er certificeret økologisk, fordi Nuna Naturals føler sig forpligtet til kun at bringe kunden de bedste produkter.

Enkelthed: Alle produkter er altid fri for fyldstoffer og vandholdige ingredienser, er ikke tilsatte nitrit eller nitrat, og indeholde kun ingredienser, man ville genfinde i ethvert køkkens spisekammer.

Bæredygtighed: Alt kød kommer fra certificerede økologiske landbrug og fra husdyr, der er opdrættet på foder, der understøtter en mere bæredygtig form for landbrug. Nunas oksekødsprodukter er altid baseret på græs som foder, og fjerkræ og svinekød er fra dyr, der er vokset op på certificeret økologiske foder.

Sporbarhed: Alle produkter er fra Nordamerika.

Sundhed: Nuna mener, at økologisk kød fra dyr, der er opdrættet under humane forhold og på en naturlig foderplan, frembringer den bedste smag og ernæringsprofil. Nunas kødprodukter er produceret uden antibiotika og væksthormoner.

Comments

comments

Kjeld Hansen, forfatter, journalist, foredragsholder, debattør, landmand

Kjeld Hansen

Debattør, foredragsholder
Forfatter, journalist
Mail til Kjeld Hansen

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.