‘Seeds of debt’ handler om den schweiziske landbrugsvirksomhed, Syngenta, der via sine agenter udlåner penge mod skyhøje renter på 36-60 procent til fattige indiske majsbønder, der ender i bundløs gæld og funktionelt gældslaveri. Det skriver DanWatch 26. december 2014.

IndiaDokumentaristen Jens Pedersen kontaktede i sommer 2014 DanWatch med tanker om et samarbejde omkring filmen, som Syngenta forsøger at bremse og truer Jens Pedersen med sagsanlæg.

DanWacth har kvalitetssikret dokumentarfilmen og dens kilder, og udgiver nu rapporten, ‘Danske investeringer i indisk gældsslaveri’ sammen med filmen.

“Syngenta truer med sagsanlæg mod Jens Pedersen, derfor har DanWatch nu købt rettighederne til at vise filmen, og vi tager fuldt ansvar for dens indhold. Vi mener, at budskabet er for vigtigt. Når virksomheder som Syngenta forsøger at true journalister og ikke mindst sårbare kilder til tavshed, vil vi i DanWatch gå forrest for at sikre, at vigtige historier, der sagligt dokumenterer virksomheders krænkelser af menneske- og arbejdstagerrettigheder kommer ud,” siger ansvarshavende chefredaktør Louise Voller.

Syngenta har også en afdeling i Danmark.

Se filmen her.

Visited 2 times, 1 visit(s) today

Comments are closed.