Kejserkaabe-460x259
Kejserkåbe er en af de danske sommerfugle, som er på ved mod udryddelse på grund af den ekstremt intensive agroproduktion. Foto: DN.

Antallet af europæiske sommerfugle i det åbne landbrugsland rasler ned. Det Europæiske Miljøagentur, EEA, advarer om, at de dystre tal formentlig også gælder for den øvrige biologiske mangfoldighed i Europa.

Danmarks Naturfrednings-forening bekræfter samme udvikling i Danmark og opfordrer til, at regeringen udnytter, at der netop nu er en unik mulighed for at kickstarte indsatser, der kan vende den aldrig før sete nedgang i naturen.

Ella Maria Bisschop-Larsen, præsident i Danmarks Naturfredningsforening, udtaler: – Der er tale om en dramatisk udvikling og tilbagegangen er et udtryk for, at naturen forsvinder mellem fingrene på os – så løsningen er i princippet enkel: vi skal have naturen tilbage. Det har regeringen netop nu en unik mulighed for faktisk at reagere på, da deres egen Natur og Landbrugskommission netop har peget på konkrete virkemidler. Og det er vigtigt, at der reageres nu, da indsatser erfaringsmæssigt ellers sander til.

Danmarks Naturfredningsforening foreslår blandt andet:

*  Fra i morgen kan regeringen sikre den bestående – på papiret – beskyttede smånatur (§3 naturen) permanent og stille krav om, at der ikke må sprøjtes og gødes i områderne og stille krav om nødvendig pleje. Kortmaterialet over §3 naturen foreligger om få uger i en dugfrisk rapport fra Miljøministeriet.

*  Fra i morgen kan regeringen starte oprettelsen af en dansk naturfond, der umiddelbart kan gå i gang med at opkøbe arealer fra landbruget og få etableret mere natur. Den samme opfordring kommer fra regeringens egen Natur og Landbrugskommission, mens en privat fond allerede har givet tilsagn om et krone til krone bidrag. Stiller regeringen for eksempel med 300 mio.kr, vil Velux fondene gøre det samme.

Læs hele DN-nyheden her:  www.dn.dk/Default.aspx?ID=38448

Se undersøgelse fra Det Europæiske Miljøagentur

 

Comments are closed.