Stjernen i ørne-tv har taget sine første skridt

Snart vil havørne-ungen i reality-tv på Dansk Ornitologisk Forenings internetmagasin Pandion begynde at baske med vingerne og ruste sig til et liv som en af dansk naturs største og stærkeste flyvende jægere. Det skriver Dansk Ornitologisk Forening.

Indtil nu har ungen i havørnereden på Lolland, hvorfra der hvert sekund i døgnet bliver transmitteret levende billeder, holdt lav profil.

I reglen har den stort set kun bevæget sig ved spisetiderne, når en af de gamle ørne er ankommet med bytte.

Men snart vil den unge havørn for alvor begynde at bevæge sig omkring i redeskålen og måske kravle ud af reden og sætte sig på en af ørnetræets sidegrene.

Se ørnebarnestjernen her. Kik med nederst på denne side: http://www.pandion.dof.dk/

 

Comments

comments

Kjeld Hansen, forfatter, journalist, foredragsholder, debattør, landmand

Kjeld Hansen

Debattør, foredragsholder
Forfatter, journalist
Mail til Kjeld Hansen

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.