Stoltze
Michael Stoltze er en erfaren biolog med stort kendskab til naturen i Danmark, som han bl.a. har beskrevet i flere bøger.

Godsejer Lars Hvidtfeldt har på Altinget.dk hevet en gammel traver ud af stalden: – Der findes ingen natur i Danmark, det hele er kultur, så I kan godt glemme alt om jeres naturplaner, national-parker osv. Sådan nogenlunde lyder teksten fra viceformanden i Landbrug & Fødevarer, der helt åbenlyst blotter sin uvidenhed om de seneste årtiers naturdebat.

Den kontroversielle naturdebattør Michael Stoltze, der ofte er blevet kritiseret for sin midtsøgende holdning i forhold til storlandbruget, har givet Hvidtfeldt svar på tiltale. Her er Stoltzes krigserklæring:

“Erhvervsmastodonten Landbrug & Fødevarer byder med dette indlæg fra viceformand Lars Hvidtfeldt op til debat om naturen. Det er fint. De skal få debat, skal de. Og de skal få læst og påskrevet. L&F har nemlig slet ikke forstået, hvad det vil sige at tage vare på naturen.

Da Wilhjelmrapporten kom i 2001, skrev Dansk Landbrug (som L&F hed dengang) til pressen:

“Rapporten vil blive husket som en milepæl om ti år. Det var med den, vi stoppede op og besluttede os for, at Dalgas-perioden 100% var overstået. Nu er det andre værdier end blot at dyrke jorden, der skal til for, at vi kan tale om godt landmandsskab. Vi skal også tage vare på naturen.” 

lars_hvidtfeldt_cheminova
Lars Hvidtfeldt er godsejer på Falster, men sidder også i bestyrelsen for kemifabrikken Cheminova, der producerer nogle af verdens skrappeste sprøjtegifte.

Det var et flot og historisk løfte. Men den politisk top i Landbrug & Fødevarer har brudt løftet. Den er ravruskende gal. L&F har modarbejdet enhver tanke om at tage vare på naturen og dens mangfoldighed. Det er højst blevet til ligegyldig “lærkepletter” og “vildtstriber”. Det er pinligt ringe. Og det værste er, at vore politikere er hoppet med på den vogn.”

Deltag i debatten på Stoltzes blog.

 

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Comments are closed.