Tag på sværmerisk aftentur i Reventlow-parken

Aftenpåfugleøje_KlausBekNielsen

Aftenpåfugleøje er en af de “sværmeriske” beboere i Reventlow-parken på Lolland. Foto: Klaus Bek Nielsen.

Der er langt fra stille og tyst i naturen, når mørket sænker sig over Reventlow-parken. Tværtimod, man tror knapt sine egne øjne på gode natsværmeraftener.  Hvis vejret er med, kan der opleves mange flotte dyr, som lokkes frem med rødvinssnore og lys. Der er også mulighed for at opleve de sjældne røde smældere, som kommer frem, når det bliver mørkt.

På aftenturen ved naturvejleder Klaus Bek Nielsen vil Reventlowparkens skjulte naturoplevelser blive udforsket, når jagten går ind på de nataktive dyr.

KlausBekNielsen

Klaus Bek Nielsen er en kyndig naturvejleder.

Aftenturen er arrangeret i samarbejde mellem NATUR-lighed og Lolland Turistråd og indgår som et af arrangementerne i tilknytning til årets skulpturudstilling i Reventlowparken. Med udstillingens skulptur sættes vores syn på naturen og det naturlige til debat.

Inspireret af romantikkens natursyn og de seneste års fokus på bæredygtighed vil udstillingens værker, skabt af kunstnerteams og kunstnere fra ind- og udland, vække til eftertanke. Hvad er natur, hvad er naturligt og hvordan sikrer vi, at naturværdier som dyrelivet i Reventlowparken bevares for eftertiden?

Medbring lommelygte og tøj efter vejret.

Hvornår: Mandag 25. august 2014 kl. 21.30 – ca. 23.30

Hvor: Reventlow-Museet Pederstrup, Pederstrupvej 124, 4943 Torrig L ved Ridehuset i Reventlowparken

Pris: Det er gratis at deltage.

Arrangør: Lolland Turistråd og projekt NATUR-lighed med økonomisk støtte fra Kulturregion Storstrøm.

Comments

comments

Kjeld Hansen, forfatter, journalist, foredragsholder, debattør, landmand

Kjeld Hansen

Debattør, foredragsholder
Forfatter, journalist
Mail til Kjeld Hansen

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.