Ulvetider på Dalgas Hotel

Ulve-rejser

Gad vide, hvad den gamle 2. generationsindvandrer Enrico Mylius Dalgas ville sige til denne annoncering?

De entreprenante vestjyder er hurtigt ude – weekendophold med kaffe og kage, bustur i brunkulslejerne – og måske chancen for at se en ulv! Der er ingen grund til at lade sig distrahere af virkeligheden… 

Annoncen illustrerer til gengæld, hvilket potentiale der er i de glubske kødædere.

Man ser det for sig:  

* Tag på tigersafari i Thisted!

* Grenå byder på giraffer?

* Klap en elefant i Esbjerg…  

Det er da noget andet end Åbent Landbrug. Godt weekendophold til alle jer, der er på vej mod Brande…

Comments

comments

En kommentar til Ulvetider på Dalgas Hotel

Kjeld Hansen, forfatter, journalist, foredragsholder, debattør, landmand

Kjeld Hansen

Debattør, foredragsholder
Forfatter, journalist
Mail til Kjeld Hansen

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.